Mzc’11 VR3 speelt onnodig gelijk tegen hekkensluiter Seolto VR1


Afgelopen zaterdag 18 maart, ging VR3 op bezoek bij Seolto VR1 in Zevenbergen. Niet te vergeten! Ondanks dat ze slecht weer afgaven gingen zoals zij zichzelf noemen ook de ‘droeftoeters’ mee. De twee droeftoeters zijn Raquel Rijkers en Jaimy van Beveren, aangezien zij dit seizoen vanwege hun blessure uitgeschakeld zijn. Eenmaal aangekomen zaten we in een gezellig knus en een nogal kleine kleedkamer. Hier werd ook aangegeven dat we Seolto absoluut niet moesten onderschatten, zij hadden namelijk wel met 0-2 gewonnen van De Fendert, de nummer 2. Door de kleine kleedkamer leek alsof we erg veel speelsters hadden, dit viel allemaal best mee het waren er maar 13. Toen we naar het wedstrijd veld liepen, had onze support misschien toch wel spijt van het meegaan, er was namelijk niet eens een dugout. Ach ja, dan maar een karretje met ijzer omgooien waar we op kunnen zitten, maar ze kregen het helaas niet voor elkaar om droog te kunnen zitten. Toch bedankt voor de support dames, ondanks de motregen af en toe! Nadat we ons met veel moeite tot een warming-up konden zetten, begonnen we met de volgende opstelling. In het doel Wendel van Moort, inmiddels weer terug na haar operatie, als laatste vrouw begon Ilja Manni, voor haar stond Sanne Kostense. Op de backs begonnen rechts Joyce Brand en links Lise Quant, de plaatsen op de halfs werden vervuld door Vera Muste en Esmee Provoost, op het middenveld begon Nelleke Neele, onze buitenspelers waren Manon vd Sande en Michelé de Jonge de spitspositie werd vervuld door Kayleigh Bul. In de 1ste helft begonnen Inga Kloet en Neneth Sy op de bank. Wij  creëerde veel kansen, maar mistte af en toe net het stapje extra. Na ongeveer 30 minuten gespeeld te hebben, zijn Nelleke Neele en Joyce Brand gewisseld van positie. Zo werd Nelleke Neele rechtsback en schoof Joyce Brand door naar de mid-mid.  Inga Kloet kwam zo’n 25 minuten voor rust de voorstop positie van Sanne Kostense overnemen. Een paar minuten later kregen we een vrije trap mee en deze werd door Nelleke Neele prachtig gegeven op Joyce Brand, waardoor zij deze binnen kon tikken. Zo kwamen we ongeveer een kwartier voor rust op een 0-1 voorsprong. Om de druk voorin toch te houden gaf Nelleke aan wel op de laatste vrouw positie te willen spelen en is Ilja Manni op de plek van Nelleke Neele gaan staan. Zo kon Ilja, bijvoorbeeld bij een corner aansluiten in het 16 meter gebied en wanneer de mogelijkheid bestond haar hoofd tegen de bal zetten. Dit is helaas niet gelukt! Andersom kwam Seolto er in de 1ste helft niet echt uit, er werden door hun veel lange ballen gegeven, maar deze bleven hangen door de wind of werden door ons onderschept. In de rust werd er zoals altijd een centraal praatje gehouden, de conclusie was als volgt zo blijven voetballen en vervolgens nog een paar doelpunten maken, waardoor we voor ons zelf rustiger konden gaan voetballen. Ook werd er aangegeven eerder een bal af te spelen naar iemand, omdat ze nog al fel inkwamen, wat soms voor vervelende pijntjes zorgde. Inmiddels waren Luna Xausa, Daphne Jasperse en Paula Meganck van de meiden MO-17 aangesloten en volgde de volgende wijziging. Joyce Brand werd gewisseld, waardoor Nelleke Neele weer de mid-mid positie overnam en Luna Xausa de laatste vrouw positie. Zo kon Joyce Brand even op adem komen.  VR3 begon na de rust een beetje slordig en paniekerig, na 10 minuten werd het spel gelukkig wel weer opgepakt. Ondanks dat er na die tien minuten goed druk gegeven werd richting de kant van Seolto viel toch de 1-1 binnen. Gelukkig lieten wij de kopjes niet hangen en geloofde in een 1-2, dit is helaas niet gelukt. Elke aanval die wij door middel van samenspel creëerde, werd afgestraft door de vlagger. Hij vond dit namelijk keer op keer buitenspel. Het was absoluut niet elke keer buitenspel, maar ja helaas de scheids beslist! Na ongeveer vijfentwintig minuten spelen vonden er twee wissels plaats. Zo nam Daphne Jasperse de keeperspositie over van Wendel van Moort en kwam Neneth Sy op de rechtsback voor Lise Quant. Vlak daarna volgende de volgende wissel Paula Meganck kwam erin voor Inga Kloet. Ondanks dat er ook nog een paar goede kansen waren, kregen we het niet voor elkaar om de 1-2 binnen te tikken. Volgende week staat de wedstrijd tegen Tholense Boys/WHS VR 1 op het spel, wie weet wat erin zit. Na twee keer ‘onnodig’ verlies en afgelopen zaterdag gelijkspel, moeten de drie punten aanstaande week toch weer voor Mzc VR3 kunnen zijn! Gelukkig blijven we nog steeds op de derde plaats staan, vier punten los van de nummer 4 en 5. Wat zou het toch leuk zijn als we dit seizoen met een derde plaats af kunnen sluiten, wij blijven hier dus ook met zijn allen op hopen.

Tot volgende week, aanvang 14.30 op Sportpark Den Hogen Blok in Zierikzee.