MZC’11 MO17 overklast Roosendaal MO17

Afgelopen zaterdag mocht MO17 aantreden voor de vierde wedstrijd in de hoofdklasse. In de vorige drie wedstrijden werd slechts 1 punt gehaald, de meiden moeten duidelijk nog wennen aan het hogere niveau. Maar na vorige week een sterk optreden tegen Kloetinge (1-1) beloofde het veel goeds voor vandaag. Door diverse blessures en afwezigen werden Merel Kraaijenbrink en Paula Meganck aan de selectie toegevoegd.

MZC startte met Daphne Jaspers in de goal, aanvoerster Luna Xausa en Elke Lievense in het centrum van de verdediging en Kris Papeveld en Marit Hendriks op de backs. Op het middenveld startte midmid Britt Vroegh met naast haar Julia Bos en Gerlieze Schot. De aanval bestond uit spits Merel Kraaijenbrink en de buitenspeelsters May-Britt Berrevoets en Anne van de Oosterkamp.

Waar de laatste weken vaak ongeconcentreerd aan de wedstrijd begonnen werd, stonden de koppies nu duidelijk anders en vanaf het eerste fluitsignaal greep MZC Roosendaal bij de keel. Ondanks de flinke tegenwind speelde de wedstrijd zich bijna volledig op de helft van Roosendaal af en al snel resulteerde dit in meerdere kansen voor MZC. In de 4e minuut resulteerde dit al in een vrije trap op de rand van de zestien waar Merel Kraaijenbrink neer gehaald werd door een tegenstander. Gerlieze Schot ging achter de bal staan aangezien deze op een zeer gunstige plek voor haar lag. Helaas nam Gerlieze de vrije trap niet echt geweldig waardoor de keepster de bal half kon verwerken, maar daar was Anne van de Oosterkamp snel genoeg bij om de 0-1 binnen te tikken. Eindelijk het dik verdiende doelpunt voor Anne dit seizoen!! MZC ging direct verder met aanvallen en nog geen 3 minuten later was het weer raak! 0-2 Ditmaal was het Merel Kraaijenbrink die op aangeven van May-Britt Berrevoets 1 op 1 met de keespter kwam en de bal heel koel in de verre hoek schoot. Bij MZC moest er noodgedwongen gewisseld worden waar Britt Vroegh het veld verliet met een rug blessure, voor haar kwam Paula Meganck binnen de lijnen. In de 21e minuut resulteerde dit in weer een doelpunt voor MZC, deze keer was het Paula Meganck die op rechts May-Britt Berrevoets wegstuurde. Ook May-Britt bleef koel 1 op 1 met de keepster en maakte er eenvoudig 0-3 van. Ongekende weelde voor MZC waar tot nu toe in 3 wedstrijden slechts 1 keer gescoord was. Voor rust kwamen ook Indya van Oeveren en Audrey de Bruine binnen de lijnen, zij kwamen voor Merel Kraaijenbrink en Julia Bos. Voor de rust gebeurde er verder niet zo heel veel meer.

In de rust tegen de meiden gezegd vooral op deze geconcentreerde manier te blijven voetballen. MZC was met een zeer goed verzorgt positiespel overmachtig ten opzichte van Roosendaal. In de rust ging Kris Papeveld naar de kant en nam Anne van de Oosterkamp haar positie op de back over, Britt Vroegh kwam terug binnen de lijnen voor Gerlieze Schot. MZC startte even iets onwennig de tweede helft, dit met de harde wind in de rug veroorzaakte veel bal verlies daar alle ballen veel te ver naar voren gingen. Roosendaal kon hierdoor iets beter in de wedstrijd komen en in de 50e minuut resulteerde dit in een vrije trap op de rand van de zestien, waarbij ik dacht dat deze binnen de zestien was maar gelukkige besliste de scheidsrechter anders. Roosendaal nam de vrije trap goed en Daphne Jaspers kreeg de bal niet goed verwerkt waardoor de spits van Roosendaal de bal eenvoudig binnen wist te werken. 1-3. Vanaf nu zou MZC de wedstrijd weer oppakken en niet veel later was het Merel Kraaijenbrink die na een fantastische aanval de voorzet van May-Britt Berrevoets goed binnen wist te tikken. 1-4. 11 mintuten later maakte de goed spelende Merel Kraaijenbrink haar derde van de middag 1-5. De wedstrijd leek beslist en een minuut voor tijd zette Gerlieze Schot na goed doorgaan in de zestien de eindstand op het bord 1-6. Een dik en dik verdiende uitslag.

Het blijkt dat als er geconcentreerd gespeeld wordt en geen onnodige blinde ballen naar voren gespeeld worden dat wij nog steeds een goede ploeg zijn ook voor de hoofdklasse. Hou dit vast meiden!!