MZC’11 MO17 boekt knappe overwinning op titel kandidaat IFC

Afgelopen zaterdag mochten de meiden van MO17 thuis en op het hoofdveld! aantreden tegen IFC MO17. Twee keer eerder werd er tegen IFC gespeeld en beide keren bleek het een zeer goede ploeg die niet voor niets najaarskampioen werden in de hoofdklasse. In de eerdere ontmoetingen werd het 0-1 (in het bekertoernooi) en 2-0 (in de competitie). Het zou mooi zijn als er nu om te beginnen eens gescoord kon worden tegen IFC. Door de aanhoudende blessures werd er een beroep gedaan op MO15-1 speelster Elaine Fertoute.

Vorige week in Roosendaal liet MZC zien goed te kunnen combineren en geconcentreerd te kunnen voetballen, dit was dan vandaag ook de enige opdracht. Bij MZC begon Daphne Jaspers in het doel en voor haar speelde aanvoerster Luna Xausa en Elke Lievense centraal in de verdediging. Op de backs startte Kris Papeveld en Marit Hendriks. Het middenveld bestond uit midmid Gerlieze Schot met naast haar Julia Bos en Britt Vroegh. Elaine Fertoute startte in de basis als spits geflankeerd door May-Britt Berrevoets en Anne van de Oosterkamp.

Net als vorige week wist MZC vanaf het begin de wedstrijd goed op te pakken en vanaf het eerste fluitsignaal werd er geconcentreerd en fel gespeeld. Dit resulteerde al snel in de eerste kansjes. In de 10e minuut stuurde Gerlieze Schot met een geweldige pass Britt Vroegh de zestien in die rustig bleef en de 1-0 maakte. Een verdiende voorsprong waar niet op gerekend was. MZC bleef gewoon voetballen en meerdere kansen volgde helaas ging daar niet van in. Audrey de Bruine kwam voor Julia Bos, Indya van Oeveren voor Kris Papeveld en Vyrena van de Wekken kwam voor Britt Vroegh. IFC wist iets meer in de wedstrijd te komen en aan het einde van de eerste helft kregen ook zijn steeds meer kansen. Gelukkig wist Daphne Jaspers die wederom uitstekend speelde haar doel schoon te houden en kon er met een voorsprong gerust gaan worden.

In de rust werden er weer wat omzettingen gedaan, Britt Vroegh kwam voor Gerlieze Schot en Julia Bos voor Audrey de Bruine. IFC probeerde de tweede helft direct het voordeel van de meewind te benutten en zette veel druk op MZC. Hierdoor kwam MZC er niet meer uit en volgde er meerdere corners. Deze druk resulteerde in een snelle wissel begin de tweede helft waardoor Gerlieze Schot terug keerde in de hoop dat zij fysiek het verschil kon maken op het middenveld. Julia Bos verhuisde naar de spits en Elaine Fertoute mocht daardoor even op de bank plaatsnemen. Een goede wissel want MZC kreeg direct de grip op de wedstrijd weer terug en in de 55e minuut werd de voorsprong vergroot tot 2-0 door een prachtige goal van Julia Bos. Zij werd aangespeeld door wederom Gerlieze Schot die daarmee voor haar tweede assist tekende en kapte de laatste vrouw van IFC uit. Daarna volgde een mooie boog over de keepster die wat ver voor haar doel stond. Niet veel later kreeg May-Britt Berrevoets de kans om de wedstrijd te beslissen maar helaas ging haar schot via de onderkant van de lat toch het doel weer uit. IFC gaf het duidelijk op nu en de wedstrijd werd redelijk eenvoudig uitgespeeld.

Een hele knappe overwinning tegen een zeer goede tegenstander was een feit. Netjes meiden, wij zijn trots op jullie!

Volgende week wacht Zeelandia Middelburg de andere titelkandidaat, zij zijn bij deze gewaarschuwd!