Monsterscore MZC’11 VR2 tegen SSV’65 VR1

Zaterdag reisde VR2 af naar Goes voor een wedstrijd tegen SSV’65 VR1. Voor VR2 is dit altijd een bijzonder lastige tegenstander. Het betrof een wedstrijd die vorige week was afgelast wegens speelsters tekort bij SSV’65. Vakanties speelden de ploeg parten. Dat bleek ook zaterdag jl. nog het geval te zijn. Diverse jeugdspeelsters completeerden het team.
Al vrij snel in de wedstrijd kreeg MZC een fikse tegenvaller te verwerken: Charlotte v.d. Velde moest met een fikse knieblessure het veld verlaten. Kort daarna kwam SSV op voorsprong: 1-0.
MZC pakte de draad goed op. Het was niet in de war door de snelle achterstand. Via goede combinaties probeerde MZC gevaar te stichten op de helft van SSV. Dat leidde tot een veldoverwicht en uiteindelijk tot doelpunten. Mirjam Dieho toonde zich bijzonder productief met liefst 3 treffers op rij: een zuivere hattrick. De rust werd zo met een 1-3 voorsprong bereikt.
Na de thee werd het een doelpuntenfestival. MZC ging onmiddellijk in de aanval en forceerde een hoekschop. Bianca v.d. Helm gaf de bal scherp voor.  Mirthe Berrevoets kroop voor haar tegenstandster en tikte de bal bij de eerste paal handig binnen: 1-4.
SSV had haar keepster vervangen. Deze kleine speelster bleek onervaren en niet in staat schoten van afstand, die hoog tussen de palen kwamen, te keren. Ook snelle combinaties over de grond konden door de defensie van SSV niet makkelijk onderbroken worden. MZC was op alle fronten de tegenstander de baas. Zo kon de score snel oplopen.
Annieke den Boer, Mirjam Dieho, Franka Verwest, Anouk Verwest, Pam Goudzwaard (2x), Bianca v.d. Helm en Judith Bruynooge (?) brachten de eindstand op 1-12!
Al met al een zeer welkome overwinning, die vooraf niet was ingecalculeerd.
Zaterdag wacht de bekerwedstrijd tegen HVV’24 in Hulst.