MZC’11 VR3 wint met dubbele cijfers!

Zaterdag 4 februari 2017, stond Wemeldinge/Yerseke op het programma.

Deze tegenstander was voor ons onbekend en de gezonde spannings-zenuwen waren daarom bij menigen aanwezig. Helemaal toen we de tegenstander op MZC’11 terrein zagen binnenkomen. De gemiddelde leeftijd van de tegenstander zal niet hoger gelegen hebben dan bij de afgelopen woensdag gespeelde wedstrijd tegen MO17…

Met een heerlijk ontspannen achtergrond muziekje in de kleedkamer hebben we meteen de toon gezet door te stellen dat we thuis gewoon de drie punten zouden gaan pakken!! MZC’11 begon met Sonja Knoester in het doel, de verdediging bestond uit backs Maxime de Vries en Sanne Timmerman met in het centrum aanvoerster Raquel Rijkers en Ilja Manni. Op het middenveld startte midmid Nelleke Romeijn en halfs Joyce Versteeg en Esmee Provoost. In de aanval keerde de van blessure herstelde spits Jaimy van Beveren terug met Michelle de Jonge en Manon van de Sande op de buitenposities.
Hoewel we de eerste 5 minuten toch redelijk aftastends voetbalden was de druk op de tegenstander vanaf de eerste minuut gezet wat resulteerde in een aanval vanaf het midden waarbij Joyce Vesteeg een mooie voorzet op Esmee Provoost gaf en deze in de 6e minuut de 1-0 in kon schieten.
Vanaf dit moment gaat het snel want al in de 9e minuut tikte Jaimey van Beveren, na een prachtige vrije trap van Raquel Rijkers, de 2-0 binnen.
MZC’11 drong de tegenstander goed terug op eigen helft maar de verdediging kon niet voorkomen dat de tegenstander via een snelle counter op 2-1 kwam. Even werd er iets rommeliger gevoetbald door beide partijen maar in de 21e minuut was het weer Jaimey die de 3-1 inschoot. Eigenlijk kwam de tegenstander hierna niet echt meer aan voetballen toe want onze verdediging en middenvelders hadden de wedstrijd goed onder controle. Alle linies schoven snel door waardoor de aanvallers continue bediend konden worden. Dit resulteerde dan ook in nog meer doelpunten in de eerste helft!
In de 27e minuut scoorde Ilja Manni op een assist van Jaimey de 4-1 in het net en 3 minuten later was het Raquel die de bal tussen de palen wist te krijgen. Amper 4 minuten later was het Joyce Versteeg die de 6-1 maakte en alsof dat nog niet genoeg was sloot Jaimey de eerste helft geheel in stijl met een Hattrick af. Netjes gedaan!!

De tweede helft hebben er een paar wissels plaats gevonden: Manon van de Sande ging onder de lat staan zodat Sonja Knoester de back positie kon overnemen. Nelleke Neele ging uit voorzorg naar de kant en werd vervangen door Joyce Brand. Jolien Berghout kwam voor Esmee Provoost en May-Britt Berrevoets ging rechtsbuiten spelen.
Qua druk houden op de tegenstander was gelukkig niets veranderd en dat bleek uit de 8-1 wederom gemaakt door Jaimey. Ook de 9-1 kwam van haar slof vandaan op aangeven van May-Britt Berrevoets en we zijn als team heel erg blij dat ze weer terug is gekeerd!
Het wedstrijdbeeld bleef onveranderd en dit resulteerde in de 75e minuut tot een poeier van een treffer van Jolien Berhout
De combinaties bleven goed gezocht en zo vond Michèle de Jonge het doel in de 77e minuut. Dit was de 11-1.
De laatste goal van de wedstrijd mocht ingetikt worden door Ilja Manni.
En zo hebben de dames van MZC’11 een uitstekend resultaat neergezet. Er werd goed druk gezet, de rust werd gevonden en er werd met vlagen perfect gecombineerd. Kortom een uitslag om trots op te zijn!!