MZC’11 MO17 debuteert met nederlaag in hoofdklasse

Afgelopen zaterdag stond eindelijk de eerste wedstrijd in de hoofdklasse op het programma voor MO17. De afgelopen weken werd er steeds afgelast door de KNVB in verband met de horror winter die ons land in zijn greep heeft 😉

Bij MZC ontbraken Amy Johnson, Tess Ruijtenberg, Gaby Wagenaar en May-Britt Berrevoets door blessures. Daarom werd Merel Kraaijenbrink van VR2 aan de selectie toegevoegd.

MZC startte met Daphne Jaspers in de goal, aanvoerster Luna Xausa en Britt Vroegh in het centrum van de verdediging. De backs werden ingevuld door Kris Papevelt en Marit Hendriks. Het middenveld bestond uit halfs Audrey de Bruine en Elke Lievense en centraal midmid Gerlieze Schot. In de punt van de aanval stond Vyrena van de Wekken en zij werd geflankeerd door Anne van de Oosterkamp en Julia Bos. Indya van Oeveren en Merel Kraaijenbrink begonnen op de bank.

MZC begon onwennig aan de wedstrijd en al vrij snel werd duidelijk dat er even aan het hogere niveau gewend moest worden. MZC leed steeds onnodig balverlies en kwam eigenlijk nauwelijks aan voetballen toe. Virtus bleek niet alleen in een veel hoger tempo te voetballen maar ook fysiek de bovenliggende partij te zijn. Dit resulteerde al snel in een foutje in de verdediging van MZC waardoor Virtus makkelijk op 0-1 kwam. Na 10 minuten viel voorstopper Britt Vroegh uit en kwam Indya van Oeveren voor haar in de plaats. Niet veel later kwam Virtus door een onnodig weggegeven vrije trap op 0-2, die overigens wel fantastisch binnen geschoten werd en keepster Daphne Jaspers kansloos liet. MZC kreeg geen grip op de wedstrijd en ook voorin werd steeds balverlies geleden. Merel Kraaijenbrink kwam voor Kris Papevelt binnen de lijnen zodat Anne van de Oosterkamp naar de back verhuisde. Ook deze aanpassing maakte helaas geen verschil en MZC liet zich dan ook vooral op felheid aftroeven.

In de rust erop gehamerd dat er echt feller en zorgvuldiger gespeeld moest worden anders zou het nog een erg lastige ochtend worden. Er werden weer wat wisselingen gedaan, zo kwam Kris Papeveld weer binnen de lijnen net als Britt Vroegh. Julia Bos en Audrey de Bruine mochten even op adem komen. De tweede helft begon MZC met goede bedoelingen maar helaas viel al na een paar minuten de 0-3 door wederom wat onoplettendheid in de MZC defensie, en dat terwijl de MZC defensie toch altijd zeer solide gebleken is. Duidelijk even wennen dus. Maar na de 0-3 pakte MZC het wel beter op, er werd feller gespeeld en er volgde een fase waarin er redelijk gecombineerd werd en MZC steeds dichter bij het doel van Virtus wist te komen. Helaas kwamen hier geen doelpunten uit. Bij MZC verlieten aanvoerster Luna Xausa en Indya van Oeveren het veld zodat Julia Bos en Audrey de Bruine terug konden keren. De band ging naar de zeer goed spelende Daphne Jaspers. MZC ging ook nu weer iets beter spelen en kwam verdedigend eigenlijk niet meer in de problemen waar het centrum met Britt Vroegh en Elke Lievense de boel met ondersteuning van Kris Papevelt en Marit Hendrikse het prima onder controle hadden. Helaas wist MZC aanvallend niet echt heel gevaarlijk te worden waardoor de eindstand op 0-3 bleef.

Al met al een lastige eerste wedstrijd maar wel een hele leerzame, en laat dat nou net de reden zijn dat we naar de hoofdklasse wilden 😉

A.s. woensdag wacht de volgende wedstrijd al en mogen onze meiden het in Hendrik-Ido-Ambacht opnemen tegen najaarskampioen IFC.