MZC VR 3 doet zichzelf tekort.

Deze zaterdag stond de uitwedstrijd tegen VVC op het programma. De MZC dames gingen in de ochtend vol goede moed richting het mistige Halsteren, vastbesloten om de goede start van de tweede seizoenshelft een mooi vervolg te geven. Eerder werd VVC in de thuiswedstrijd gemakkelijk verslagen met 3-0 en  na een korte, maar scherpe warming up kon de wedstrijd beginnen.
Sinds lange tijd was het grootste deel van het team op zaterdag aanwezig en zodoende kon er worden gestart met 11 speelsters in het veld en 4 speelsters op de bank. Inga Kloet begon deze wedstrijd onder de lat. Raquel Rijkers als aanvoerder op haar vertrouwde plek achterin, ondersteund door Lise Quant en Jolien Berghout op de Backs en met Ilja Manni als voorstopper. Het middenveld bestond uit Maxime de Vries, Nelleke Neele en Joyce Versteeg. In de spits Jaimy van Beveren en op de vleugels Esmee Provoost en Manon van de Sande.
De aftrap was voor de MZC dames en de eerste tien minuten werd van beide kanten slap aan de wedstrijd begonnen. Na 10 minuten ging VVC de duels feller in en dit zorgde ervoor dat MZC ook wakker werd. Er werd naarmate de wedstrijd vorderde beter gecombineerd en veel opgebouwd via Lise Quant en Maxime de Vries richting de spitsen. VVC kon niet meer doen dan met een lange bal hun vleugel speelsters op te zoeken, maar steeds stond Raquel Rijkers goed om te voorkomen dat zij een kans konden creëren. Aan de kant van MZC werden steeds meer kansen gecreëerd, maar steeds kwam Manon van de Sande een teen tekort om een doelpunt te verzilveren. Slecht uitverdedigen bij MZC zorgde ervoor dat er tegen de verwachting in een schot kon worden geplaatst door VVC. Inga Kloet raakte de bal net genoeg om deze op de lat te laten belanden en zo kwam MZC met de schrik vrij. Hierna leek MZC het kwijt te zijn en werden duels verloren en rommelig gespeeld. Frustratie om het eigen spel en om beslissingen van de scheidsrechter zorgden ervoor dat er niet meer werd gevoetbald.
In de rust maakten de dames duidelijke afspraken hoe de tweede helft gespeeld ging worden en zo werd dan ook gestart. Joyce Brand ging op het midden spelen waardoor Nelleke Neele naar de rechts-half verschoof, Ilja naar de rechtsback om zo ruimte te maken voor Sanne Kostense op de voorstopper en Sonja Knoester ging op de links-half spelen. Michèle de Jonge was rechts voor het veld ingekomen en zorgde ervoor dat het team weer op sleeptouw werd genomen in de aanvallen en zo weer ging geloven in een overwinning. De ene na de andere aanval via de zijkanten leverden mooie kansen op. Nelleke Neele raakte de bal net verkeerd voor een doelpunt, Esmee Provoost had een grote kans, Jaimy van Beveren was vele keren dichtbij, maar steeds net geen doelpunt. Ook de keepster van VVC zorgde met haar knappe reddingen dat de bal er niet in wilde. Vanuit 1 van de prachtige corners die Michèle de Jonge nam kopte Joyce Brand maar net naast. VVC leek het op te geven en genoegen te nemen met 1 punt. Het spel lag veel stil vanwege blessure behandelingen en de bal werd veel over de lijnen gespeeld. Nadat de spits van VVC de bal van dichtbij hard in het gezicht had gekregen lag het spel wederom stil. Bij het hervatten hiervan speelde Joyce Brand Nelleke Neele in, maar kwam 1 van de achtergebleven speelsters van VVC vanuit de dug-out het veld in rennen en onderschepte de bal. De scheidsrechter besloot om hier niet voor te fluiten, maar floot vervolgens wel direct af nadat hier commentaar op kwam. Zonder blessuretijd werd de wedstrijd met 0-0 beëindigd. Voor VVC zal de punt als overwinning hebben gevoeld, maar voor de dames van MZC als een verlies.
Desondanks is er vooral in de tweede helft goed gevoetbald en dit laat zien hoe de dames gegroeid zijn en steeds meer op elkaar ingespeeld raken. Volgende week mogen de dames rusten, over 2 weken staat de inhaalwedstrijd tegen Prinsenland op het programma.