Witte rook bij MZC

Arie van der Zouwen wordt met ingang van volgend voetbalseizoen de hoofdtrainer van s.v. MZC’11.

Afgelopen woensdagavond hebben Arie van der Zouwen en MZC een definitief akkoord bereikt. De 60 jarige oefenmeester uit Kortgene is op dit moment bezig aan zijn tweede seizoen bij v.v. Kloetinge. In het dagelijks leven is hij docent aan het CIOS in Goes.

Bron: Omroep Zeeland

Met Van der Zouwen haalt MZC een zeer ervaren trainer in huis. Hij was onder andere werkzaam bij  Dongen, ASWH, Strijen, Dubbeldam, VVGZ, Capelle en Barendrecht. Tevens werkte hij in het verleden als assistent onder Jo Bonfrère bij Al Wahda in de Verenigde Arabische Emiraten waar hij ook nog hoofdtrainer was en van Hongkong is hij zelfs bondscoach geweest. Zo heeft hij ook nog als jeugdtrainer gewerkt bij Feyenoord. Voor de KNVB is hij buitenland docent geweest.

Van der Zouwen is in het bezit van het diploma Coach Betaald Voetbal. Hiermee mag hij een club in de eredivisie trainen. Hij is ook docent voor de voetbaldiploma’s TC3 en TC2. Op dit moment lopen er heel wat trainers rond in Zeeland die hij de afgelopen jaren heeft opgeleid.

Van der Zouwen is een persoon met een verenigingsbrede denkwijze en heeft het vermogen om een team op te bouwen. Wij denken dat hij een toegevoegde waarde kan worden voor het Zierikzeese voetbal. De TC en het bestuur van MZC zijn daarom zeer content met het binnenhalen van deze trainer voor de hoofdmacht van s.v. MZC’11.

We wensen hem alvast veel succes en vooral veel plezier bij de club!

 

                                        logo-mzc11