Winters Nieuwjaarstoernooi (inclusief foto’s Kees Bin)

Oké, het nieuwjaarstoernooi is nu eenmaal in Januari, één van de winterse maanden van het jaar, maar dat het juist op de betreffende dag ook echt winters aandeed was niet voorzien. Een koude nacht met winterse buien had er voor gezorgd dat er ijzel was ontstaan en dat betekende dat (ook) het kunstgras niet bespeeld kon worden. Maar al snel trad de dooi in en in de loop van de ochtend werd groen licht gegeven voor gebruik van het veld, en daarmee doorgang van het toernooi. En zo stonden rond 13.00 uur zo’n 85 spelers en speelsters uit diverse teams O13, O15 en O17 klaar om te starten met het MZC’11 nieuwjaarstoernooi 2017. Verdeeld in 8 teams, gemengd in leeftijd en geslacht, werden er drie uur lang wedstrijden van een kwartier gespeeld op een half speelveld. Niet onder optimale omstandigheden, want het was miezerig, koud en het veld erg nat, maar over het algemeen konden de spelers zich hier niet aan storen. Uiteindelijk werd er toch weer gedaan wat ze het liefst doen bij MZC’11. Ja wel, voetballen!

Klik hier voor Foto’s wintertoernooi 7 januari 2017