MZC’11 VR3 start 2e seizoenshelft goed!

Afgelopen zaterdag mocht VR3 de competitie hervatten, tegenstander was Zwaluwe VR2 in Lage Zwaluwe. Grote vrezen waren er dat de wedstrijd door de weersomstandigheden en de personele problemen niet zou kunnen doorgaan. Maar uiteindelijk werd er met 13 speelsters afgereisd naar Zwaluwe. Hiervoor moest wel een beroep op 4 andere teams gedaan worden, zo gingen van VR1 Daniek Lafeber en Mirjan Dieho mee, van VR2 Anouk Verwest en van MO17 Luna Xausa en May-Britt Berrevoets. Van de eigen selectie waren er dan nog: Raquel Rijkers, Sonja Knoester, Maxime de Vries, Neneth Sy, Nelleke Neele, Joyce Versteeg, Manon van de Sande en Esmee Provoost.

Bij MZC startte Raquel Rijkers in de goal omdat de van 2 maanden blessure leed terugkeerende aanvoerster nog niet geheel wedstrijd fit was. Achterin stond het zeer jonge centrale duo Luna Xausa en Daniek Lafeber met de ervaren backs Sonja Knoester en Maxime de Vries. Op het zeer sterke middenveld stonden halfs Joyce Versteeg en Esmee Provoost met in het centrum midmid Nelleke Neele. De snelle voorhoede bestond uit buitenspeelsters Manon van de Sande en Anouk Verwest met als diepste aanspeelpunt Mirjam Dieho.

MZC begon goed aan de wedstrijd, er werd goed gecombineerd en dat zorgde ervoor dat Zwaluwe eigenlijk niet over het middenveld van MZC heen wist te komen. Al snel volgde er veel kansen voor MZC en ontstond het beeld wat de hele wedstrijd zo zou blijven, een aanvallend MZC en een piepende en krakende verdediging van Zwaluwe. Uiteindelijk wist Anouk Verwest op aangeven van Esmee Provoost de score te openen 0-1. MZC bleef hierna aanvallen en niet veel later kwamen May-Britt Berrevoets en Neneth Sy ook binnen de lijnen. Vlak voor rust maakte Mirjam Dieho de 0-2 op aangeven van de uitstekend invallende May-Britt Berrevoets.

In de rust nam Joyce Versteeg de keepershandschoenen over van Raquel Rijkers zodat Raquel haar vertrouwde plek in de verdediging weer kon overnemen. MZC startte geweldig de 2e helft en zonder dat 1 speelster van Zwaluwe de bal kon raken was de 0-3 een feit. De aftrap van Mirjam Dieho belandde via Nelleke Neele bij Esmee Provoost die May-Britt Berrevoets diep stuurde, zij legde de bal terug op Esmee die vervolgens Mirjam vrij voor de keeper zette. Zo’n kans is aan Mirjam wel besteed en zo werd het dus direct 0-3. Zwaluwe gaf niet op en dat moet gezegd bleef gewoon voetballen wat ook resulteerde in een geweldige kans voor Zwaluwe, maar Joyce Versteeg liet zien het keepen nog niet verleerd te zijn en koos ervoor om deze bal zonder haar handen te gebruiken tussen schouder en kin klem te pakken. Fantastische redding!! Na de 0-3 schoof de nummer 14 van Zwaluwe wat waarschijnlijk een speelster van hun eerste was naar het middenveld en ontstonden er veel interessante duels tussen haar en onze midmid Nelleke Neele. Beiden niet vies van wat duw en trek werk maar overigens nooit gemeen spelende speelsters vochten vele duels uit waarin Nelleke meestal aan het langste eind trok. De 0-4 en 0-5 volgde vrij snel achter elkaar. Beiden op naam van Mirjam Dieho en op aangeven van Esmee Provoost en May-Britt Berrevoets. Een publieks wissel voor Mirjam Dieho volgde en dat betekende dat Manon van de Sande terug kwam in de spits. De snelle aanvaller die deze middag met kunst en vliegwerk op de been probeerde te blijven zette de eindstand op het bord, op aangeven van een van de verassende speelsters May-Britt Berrevoets maakte zij 0-6 omdat ze deze keer niet over haar eigen benen struikelde.

Geweldige start meiden, ga zo door!