Diefstal bij MZC

Uit de PZC. Lees hier het stuk op de website van de PZC

ZIERIKZEE – Bij voetbalvereniging MZC’11 uit Zierikzee zijn dinsdagavond diverse portemonnees en telefoons gestolen. De afgelopen twee weken gebeurde bij Wolfaartsdijk en Smerdiek hetzelfde. Of er een verband is tussen de voorvallen, kan de politie niet zeggen. ,,Er zijn bij ons geen meerdere recente gevallen bekend”, laat politiewoordvoerder Willem-Jan Uytdehage weten. Dit had voorkomen kunnen worden. Uit de kleedkamers bij MZC’11 zijn telefoons, portemonnees en een trouwring ontvreemd. ,,Toen ik de kleedkamer binnenkwam, stonden de ritsen van mijn jas open en was mijn tas overhoop gehaald”, vertelt eerste-elftalspeler Sofyan Azzagari. Volgens voorzitter Niels Meintema was er niets opengebroken. ,,Niemand heeft iets gezien of gehoord.”

Wolfaartsdijk was vorige week de dupe. ,,Tijdens de trainingsavond op dinsdag zijn enkele portemonnees en telefoons gestolen van spelers uit diverse elftallen”, kwam voorzitter Jan Blok ten gehore. ,,Er is direct aangifte gedaan door de betreffende personen en de politie was nog dezelfde avond ter plaatse.”

Kluisjes
Volgens de voorzitter was het al meer dan tien jaar geleden dat er bij de club diefstal plaatsvond. ,,Dit had voorkomen kunnen worden. Op de kleedkamers zit een slot en we hebben kluisjes. Hier is geen gebruik van gemaakt. De spullen zaten in tassen en jassen. Je hebt het idee dat er weinig kan gebeuren in een klein dorpje als Wolphaartsdijk, maar niets blijkt minder waar.”

Twee weken geleden werden bij Smerdiek in Sint Maartensdijk telefoons, portemonnees en sleutels buitgemaakt. ,,Binnen maximaal een half uur sloegen de dieven toe”, aldus voorzitter Marc Bout. ,,Verschillende portemonnees zijn teruggevonden zonder geld erin.” Bij SSV’65 in Goes vond maandag eveneens een vreemd incident plaats, begreep voorzitter Tim Joosse. ,,Er was iemand in het materiaalhok die er niet hoorde. Toen deze persoon werd opgemerkt, nam hij de benen. Vervolgens vertrok er een auto vanaf het parkeerterrein. Het lijkt erop dat er iets speelt in Zeeland.”

De politie adviseert clubs om kleedruimten goed af te sluiten en spullen niet onbeheerd achter te laten. ,,Dat is nu eenmaal de tijd waarin we leven”, stelt politiewoordvoerder Uytdehage. ,,Je moet het dieven niet te gemakkelijk maken.”