Pilot nieuwe wedstrijdvorm pupillen bij MZC’11

MZC’11 organiseert pilot met de nieuwe ‘optimale wedstrijdvormen’.

Voetbalvereniging s.v. MZC’11 steunt de nieuwe wedstrijdvormen voor pupillen. Daarom gaan wij met ondersteuning van KNVB en ING een pilot organiseren.

Een aantal kaders liggen vast, waaronder de afmeting van het veld en het aantal veldspelers per leeftijdscategorie. De overige kaders bijvoorbeeld zoals de spelregels en spelduur zullen getest moeten worden.

De pilot vindt plaatst op vrijdag 18 november 2016. Tijdens de pilot zullen verschillende leeftijdscategorieën in een nieuwe vorm spelen en zullen de verschillende openstaande kaders worden getest. De uitkomsten van de pilots zullen worden teruggekoppeld aan de KNVB.

Wij zijn erg benieuwd, jij ook? Kom kijken of organiseer zelf een pilot en help het pupillenvoetbal nog beter en leuker te maken!

Het nieuwe pupillenvoetbal:

plezier en ontwikkeling voorop!

Wanneer je aan kinderen vraagt wat het leukste aan voetballen is, zeggen zij: scoren, acties maken, veel aan de bal zijn en samen spelen. Als kinderen plezier in het spel hebben, voetballen ze vaker en worden ze steeds beter. In een optimale omgeving leren voetballen zorgt voor een betere ontwikkeling.

In samenwerking met experts uit binnen- en buitenland, verenigingen, coaches, scheidsrechters, ouders en natuurlijk de kinderen zelf, heeft de KNVB het pupillenvoetbal grondig onder de loep genomen. Hieruit blijkt dat er verbetering mogelijk is. Dat zouden wij graag vanaf de start van seizoen 2017/’18 willen doen. Het idee is dat er nieuwe wedstrijdvormen komen voor de pupillen (Onder 6 t/m Onder 12 jaar).

Deze nieuwe vormen sluiten beter aan bij de ontwikkeling en het spelplezier van voetballende jongens en meiden, op alle niveaus. Zo worden er bijvoorbeeld wedstrijden gespeeld met minder veldspelers en op kleinere veldjes. Hierdoor zijn ze vaker aan de bal, scoren ze meer en hebben ze dus een hogere betrokkenheid in het spel. Deze nieuwe vormen zijn volledig gericht op het vergroten van spelplezier, op samen voetballen en op de ontwikkeling van de spelers op alle gebieden. Samen met verenigingen willen we deze vernieuwing in het jeugdvoetbal tot stand brengen.

Contact

Geïnteresseerden in de pilot bij s.v. MZC’11 kunnen contact opnemen met André ’t Jong via wedstrijdsecretaris@mzc11.nl.
De ontvangst is vanaf 18:15 uur.

Of kijk voor meer informatie over de nieuwe wedstrijdvormen of het zelf organiseren van een pilot op: www.knvb.nl/pupillenvoetbal of een e-mail sturen naar pupillenvoetbal1719@knvb.nl.