MZC’11 VR3 verliest nipt bij koploper

Deze zaterdag stond de wedstrijd tegen de koploper in de 5e klasse op het programma. Waar het ’s ochtend nog lekker weer was begon de middag met veel regen en een koude wind. Met 13 dames konden de dames van MZC richting Fijnaart vertrekken. Helaas was coach Erik ’t Mannetje niet in de gelegenheid om de voorbereiding en coaching te verzorgen en waren de dames op zichzelf aangewezen. De motivatie bij de dames was goed aanwezig en met een scherpe warming up kon er aan de wedstrijd worden begonnen. Vooraf aan de wedstrijd werden de afspraken gemaakt om direct fel te beginnen en de duels te winnen.

Manon van de Sande begon de wedstrijd onder de lat. De centrale verdediging bestond uit Nelleke Neele en Gwenda Jochem. De Back posities werden vervuld door Wendel van Moort en Jolien Berghout. Maxime de Vries, Esmee Provoost en Sonja Knoester zorgden voor de bezetting op het middenveld. In de spits deze week Joyce Versteeg, met aan beide kanten de snelle speelsters Michelle Brondgeest en Michele de Jonge.

De aftrap was voor MZC en direct was al duidelijk dat de Fendert een sterke, stugge ploeg was. Bij de dames van MZC was toch wat spanning en ontzag aanwezig waardoor de wedstrijd startte in een overwicht van de Fendert. De verdediging van MZC was nog wat zoekende en gaf daarbij de kans aan de spitsen van de Fendert om een aantal pogingen op doel te doen. Daarbij kwam MZC goed weg met schoten die op de lat en paal belandden. Voorin konden de spitsen niet worden bereikt en over het hele veld werden duels verloren. MZC moest even wakker worden geschud en de spanning eraf gooien. Daarna volgde dan ook een periode van goed voetbal aan de kant van MZC. De bal kon rond worden gespeeld en daarmee werd de verdediging van de Fendert goed uitgespeeld. Tot grote kansen leidde dit nog niet. De tegenstander voelde de druk en kwam er voetballend niet meer uit. Aan het einde van de eerste helft kwam Cynthia Boogert in het veld voor Michele de Jonge en zij kon de druk direct op haar tegenstander opvoeren, wat resulteerde in een terugspeelbal die de keepster oppakte. Dit betekende een indirecte vrije trap voor MZC. Nelleke Neele ging achter de bal staan, legde deze breed voor Joyce Versteeg en zij probeerde de bal tussen de vele speelsters van Fendert in het doel te spelen, helaas lukte dit niet. Met een stand van 0-0 begon de rust.

In de rust werd besproken dat MZC door te combineren en de bal rond te spelen zeker een goede kans maakt in deze wedstrijd. Zo werd dan ook begonnen aan de tweede helft. Inga Kloet kwam het veld in voor Sonja Knoester. MZC voerde de druk direct nog verder op, maar kwam niet verder dan enkele doelpogingen van Michelle Brondgeest, Cynthia Boogert en Esmee Provoost. Aan de andere kant had de verdediging van MZC nog steeds de handen vol aan de snelle buitenspeelster van de Fendert. Manon van de Sande moest een aantal keer optreden om de bal uit doel te houden en deed dit uitstekend. Terwijl de wedstrijd gelijk opging wist de Fendert toch als eerste het doelpunt te maken, een tegenvaller voor MZC. MZC gaf niet op, maar bleef strijden om de stand gelijk te trekken. Uiteindelijk werd besloten om achterin 1 op 1 te gaan spelen, alles of niks. Doordat de verdediging niet meer de kracht had om de snelle buitenspeelster uit te schakelen volgde uiteindelijk de 2-0 voor de Fendert.

Ondanks de teleurstelling van de uitslag kan MZC terugkijken op een goede wedstrijd, een sportieve tegenstander en een uitstekend fluitende scheidsrechter. Een aantal leermomenten uit deze wedstrijd waarop kan worden getraind, maar wekelijks is er vooruitgang zichtbaar binnen het team en raken de dames beter op elkaar ingespeeld.