MZC’11 VR2 staat weer met lege handen

Zaterdag stond de wedstrijd tegen Arnemuiden VR1, de nummer 2 van de ranglijst, op het programma. Uit de voorgaande competitie was nog bekend dat beide teams behoorlijk aan elkaar gewaagd waren. Dat bleek deze middag ook. In het eerste deel van de wedstrijd had MZC licht de overhand. Het spel speelde zich veelal af op de helft van Arnemuiden. De bezoekers probeerden via snelle uitvallen gevaarlijk te worden. De defensie van MZC, met Annieke den Boer en Amy de Vlieger in het centrum en Nicole Dekker en Pam Goudzwaard op de back-posities, kon steeds het gevaar tijdig bezweren. De verdediging van Arnemuiden kwam ook niet echt in de problemen, omdat de eindpass van MZC dikwijls te onnauwkeurig was. Uit het niets kwam Arnemuiden toch op voorsprong. Annieke den Boer vond bij het uitverdedigen geen vrijstaande medespeelster en verspeelde de bal aan een aanvalster van Arnemuiden, die vervolgens vrije doortocht had richting het doel van keepster Daphne Jasperse. De inzet was onhoudbaar: 0-1. Deze stand was enigszins tegen de verhouding in. MZC probeerde zich te herpakken, maar het initiatief in de wedstrijd was verdwenen. De wedstrijd kwam in balans zonder dat beide teams grote kansen konden creëren. Een vrije trap van Bianca v.d. Helm ging over het doel en een mooie combinatie over links via Bianca v.d. Helm en Merel Kraaijenbrink leverde net geen doelkans op. Nog voor de rust moest Annieke den Boer een keer op de lijn redding brengen. De rust  werd met een 0-1 stand bereikt. Na de rust ging MZC van meet af aan op jacht naar de gelijkmaker. Het spel was echter wat onrustig en hier en daar onnauwkeurig. De spitsen konden moeilijk bereikt worden. In de achterhoede had MZC de zaakjes goed op orde. Arnemuiden kon niet tot doelkansen komen. Een paar hoekschoppen waren het hoogst haalbare. Die leverden niet veel gevaar op. Aan de andere kant kon MZC ook geen grote kansen afdwingen, de keepster van de gasten werd nauwelijks op de proef gesteld. Tot aan de rand van het strafschopgebied kon MZC dikwijls oprukken, maar vanaf daar werd steeds niet de juiste voortzetting gevonden. De geel-rode verdediging wist telkens orde op zaken te stellen. De verdedigsters wonnen veel duels van de voorwaartsen van de thuisploeg. In de slotfase mocht MZC nog enkele hoekschoppen nemen, die voor gevaar zorgden. Een kopbal van Judith Bruijnooge trof net geen doel. Uiteindelijk werd er niet meer gescoord en bleek de ene echte kans die Arnemuiden deze middag gekregen heeft, de winnende treffer opgeleverd te hebben. Eindtand: 0-1. Weer stond MZC’11 VR2 met lege handen aan het eind van een wedstrijd waarin het gelijkwaardig was aan de tegenstander.  Volgende week volgt de uitwedstrijd tegen Zeelandia Middelburg VR1.