MZC’11 MO17-1 najaarskampioen 1e klasse

kampioenAfgelopen zaterdag stond de topper in de 1e klasse op het programma. MZC’11 MO17-1 ontving op eigen veld koploper Kloetinge MO17-1 die op het moment van aftrappen 2 punten voor stond op onze eigen meiden. Spannender als dit kon het dus niet worden en om de wedstrijd goed voorbereid te kunnen beginnen hadden Marc en Miranda Berrevoets voor een goede lunch gezorgd voor de meiden en trainers. Helaas kampte MZC nog steeds met meerdere blessures waardoor Tess Ruijtenberg, Amy Johnson en Gaby Wagenaar nog niet in actie konden komen. Hierdoor bestond de noodzaak om Elaine Fertoute en Yaiza Berrevoets beiden waterdragers van MO15-1 op te roepen. Gelukkig waren speelsters en trainers van de MO15 zeer behulpzaam waardoor de meiden met ons mee konden doen. Nogmaals dank Jaoaud Fertoute, Abco in ’t Anker en meiden van MO15-1!

MZC startte met wederom Audrey de Bruine in de goal, zie zichzelf bijna wekelijks opoffert om haar team te helpen. Achterin startte Kris Papeveld en Yaiza Berrevoets op de back. Centraal stond aanvoerster Luna Xausa samen met Britt Vroegh. Het middenveld bestond uit halfs Julia Bos en Elke Lievense met Gerlieze Schot als midmid. In de aanval werd spits Elaine Fertoute geflankeerd door May-Britt Berrevoets en Anne van de Oosterkamp. Tel daarbij de sterk bezette bank met Neneth Sy, Indya van Oeveren en Noa de Vlieger op en MZC was er dus klaar voor.

De wedstrijd startte en MZC liet direct zien dat er vandaag maar een opdracht was: WINNEN! Al snel kwamen er kansen voor zowel May-Britt Berrevoets en Julia Bos helaas wisten zij deze nog niet te verzilveren. Na slechts 10 minuten moest de eerste wissel al plaats vinden, assistent scheidsrechter Lucien Vroegh moest zich noodgedwongen laten wisselen voor Remi Lievense ivm een blessure. Gelukkig raakte de meiden hier niet direct van slag door en wist MO15-1 spits Elaine Fertoute met een prachtige lob de keepster van Kloetinge te verassen en de 1-0 binnen te schieten. MZC had wat het wilde, een vroege voorsprong en op dat moment ook zeker verdient! Nu moest Kloetinge ook gaan komen en dat was ook direct te merken, Kloetinge zette aan en er volgde direct een aantal grote kansen. Vlak voor rust leek Kloetinge 1-1 te maken maar gelukkig bleek de goal buitenspel te zijn. Niet veel later kregen ze nog een mega kans maar wist Luna Xausa met een fantastische sleiding op de bal deze terug te heroveren. Maar MZC was gewaarschuwd, Kloetinge was niet van plan het kampioenschap cadeau te doen aan MZC. Met kunst en vliegwerk wist MZC te gaan rusten met een voorsprong van 1-0.

In de rust heeft Elke Lievense de handschoenen van Audrey de Bruine overgenomen en kwam Noa de Vlieger voor Elaine Fertoute. Inmiddels was ook Indya van Oeveren binnen de lijnen gekomen voor Kris Papeveld. De tweede helft begon en MZC probeerde de wedstrijd weer naar zich toe te trekken, met vlagen lukte dit ook. Achterin werd er keihard gewerkt door Anne van de Oosterkamp die een geweldige wedstrijd speelde samen met Yaiza Berrevoets en dit onder leiding van onze 2 keiharde centrum verdedigsters Luna Xausa en Britt Vroegh. Ook op het middenveld werd er zeer hard gewerkt door halfs Audrey de Bruine en Julia Bos samen met midmid Gerlieze Schot. In de aanval bleven May-Britt Berrevoets, Noa de Vlieger en Indya van Oeveren de verdediging van Kloetinge het zo lastig mogelijk maken. Het bleef maar moeilijk en strijd bleek de enige optie om deze wedstrijd naar een goed einde te leiden. Om MZC nog wat meer fysieke kracht te geven kwam Neneth Sy er in de spits bij voor Indya van Oeveren. Na nog een paar lastige momenten in de verdediging kwam er eindelijk het verlossende fluitsignaal en kon de “kinder” champagne open. MZC’11 MO17-1 mag zich officieel najaarskampioen 2016 noemen in de 1e klasse. Een fantastische prestatie meiden!! Trotser kunnen wij als trainers niet zijn.

Ga zo door meiden! Hopelijk na de winterstop in de hoofdklasse!