MZC’11 MO17-1 maakt het zichzelf onnodig moeilijk

Afgelopen zaterdag stond de wedstrijd in Bergen op Zoom tegen MOC’17 MO17-1 op het programma. Bij MZC een aardige lijst afwezigen waar Yara Tolhoek, Tess Ruitenberg en Amy Johnson nog steeds geblesseerd zijn. Gaby Wagenaar was ziek. Daarom werd MO15-1 speelster Isabel de Broekert aan de selectie toegevoegd. Helaas raakte ’s morgen ook vaste voorstopper Britt Vroegh nog geblesseerd en zo vertrok MZC met 12 fitte speelsters naar Bergen op Zoom.

MZC begon met Audrey de Bruine in het doel, een verdediging met Neneth Sy en Kris Papeveld op de backs het centrum werd gevormd door laatste vrouw en aanvoerster Luna Xausa en Elke Lievense. Dat betekende dat het middenveld met midmid Gerlieze Schot en de halfs Indya van Oeveren en Anne van de Oosterkamp begon. De aanval werd gevormd door spits Julia Bos samen met buiten speelsters May-Britt Berrevoets en Noa de Vlieger.

MZC startte goed aan de wedstrijd wat al direct in de eerste minuut tot een voorsprong leidde. May-Britt Berrevoets stak de bal goed tussendoor waardoor spits Julia Bos direct oog in oog met de keepster kwam te staan. Julia bleef koel en schoof de bal droog in de hoek 0-1. MZC bleef aanvallen en meerdere kansen volgde, in de negende minuut was het daardoor weer raak 0-2. Ditmaal was het Gerlieze Schot die Noa de Vlieger wist te lanceren waarna Noa goed binnenschoot. Hierna ontstond een fase waarin MOC ook wat kleine kansjes wist te creeeren maar echt in de problemen kwam keepster Audrey de Bruine niet. In de zesendertigste minuut was het wederom Noa de Vlieger die het net wist te vinden ditmaal op aangeven van Anne van de Oosterkamp. 0-3. Ondanks de voorsprong wist MZC de wedstrijd niet onder controle te krijgen. Inmiddels was Isabel de Broekert ook binnen de lijnen gekomen voor rechtsback Neneth Sy. Met een 0-3 voorsprong werd de rust bereikt.

In de rust nam Indya van Oeveren de handschoenen over van Audrey de Bruine die daarmee een plaats op het middenveld kreeg. Voorin ging Neneth Sy in de spits spelen waardoor Julia Bos naar de rechterflank verhuisde. In de rust hebben we de meiden gewaarschuwd voor de veerkracht van MOC, die vorige week een 3-0 achterstand in 10 minuten wisten om te buigen in een 5-3 overwinning. Dit gezegd startte MZC de tweede helft. Vanaf de eerste minuut stond de defensie van MZC vol onder druk en kwamen we nauwelijks van onze eigen helft af. Na tien minuten resulteerde dit in een tegenstreffer en werd het dus 1-3. MOC bleef druk zetten en MZC bleef rommelig verdedigen waardoor het zichzelf steeds onnodig in de problemen bracht. Zo kwam MOC in de zestigste minuut terug in de wedstrijd door de 2-3 binnen te schieten. Wel had MZC nog een keer een kans gekregen maar Neneth Sy raakte de buitenkant paal  MZC rechtte gelukkig de rug en ging weer voetballen. Laatste vrouw Luna Xausa had achterin de boel weer onder controle en besloot op avontuur te gaan, vanaf eigen helft vertrok ze richting het doelgebied van de tegenstander en daar aangekomen wist ze May-Britt Berrevoets alleen voor de keeper te zetten die met een prima goal de voorsprong weer vergoten tot twee goals 2-4. MZC kreeg langzamerhand weer controle over de wedstijd, vele kansen volgde maar tot doelpunten leidde dit niet. Tot een minuut voor tijd Neneth Sy de eindstand bepaalde op 2-5 op aangeven van May-Britt Berrevoets.

Een onnodige lastige middag voor de meiden van MZC die als ze wat constanter zouden worden het zichzelf zoveel makkelijker zouden maken. Maar al met al een terechte overwinning. Nog 3 finales meiden! 😉