MZC’11 VR2 verovert opnieuw een punt

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Merel Kraaijenbrink en Anouk Verwest

Deze week stond de wedstrijd tegen Zeelandia Middelburg VR1 op het programma. Een goed voetballend team, zo wisten we uit het vorige seizoen. Het was dus zaak om goed als team samen te werken om zo de angel uit het spel van de hoofdstedelingen te alen.
De eerste fase van de wedstrijd was voor de gasten. MZC was een beetje zoekende. Twee speelsters van de tegenstander waren erg bepalend. Het duurde even voor het juiste antwoord was gevonden.
Met name Charlotte v.d. Velde en Marjolein Verhoek verrichtten op het middenveld veel storend werk en wisten de aanvallen van Zeelandia Middelburg dikwijls goed te onderbreken. Het centrum van de verdediging, dat bestond uit Annieke den Boer en Amy de Vlieger, konden steeds corrigerend optreden als er toch een speelster doorbrak. Ook keepster Ilse Kloet liet weer zien de laatste weken in goeden doen te zijn.
Na een lastige beginfase kwam MZC steeds meer ook aan aanvallen toe. Daarbij werden de beweeglijke spitsen Merel Kraaijenbrink en Anouk Verwest gezocht. Zij hielden de verdediging van Zeelandia Middelburg goed bezig. Op de rechterflank was Vera Muste steeds een goed aanspeelpunt. Rechtshalf Paula Meganck kon haar regelmatig makkelijk vinden.
Het wat meer aanvallende spel hield wel wat risico in. De sterkste speelster van de Middelburgse ploeg benutte de ruimte die daardoor ontstond goed door lange rushes richting het Zierikzeese doel. Het leverde wel gevaar, maar geen doelpunten op. Over de flanken konden de gasten niet echt gevaarlijk worden, omdat de vleugelverdedigsters van MZC, Ilse Hof en Nicole Dekker, beiden een sterke wedstrijd speelden. Een tegenvaller was dat captain Charlotte v.d. Velde halverwege de eerste helft moest uitvallen wegens een kaakblessure, opgelopen bij een ongelukkige botsing.
Aanvallend kon MZC nog niet echt dreigend worden. Het moest zich beperken tot enkele afstandsschoten. Het kon de Middelburgse keepster niet verontrusten. Kort voor rust was Merel Kraaijenbrink dichtbij de openingstreffer. Zij nam een afvallende bal in een keer op haar schoen en zag de bal het doel op een haar missen. Zo werd de rust met een 0-0 stand bereikt.
Na de rust had de jeugdige Luna Xausa de plaats van Annieke den Boer ingenomen. Verder gingen dezelfde speelsters beginnen aan de tweede helft. MZC probeerde meteen wat meer initiatief te nemen en verder van het eigen doel af te spelen. Dat lukte goed. Het leverde ook wat gevaar op voor het doel van de gasten. Zeelandia Middelburg  probeerde met snelle uitbraken MZC te verrassen. Al in de 50e minuut leidde dat tot een treffer. Een lange bal naar voren werd verkeerd ingeschat en stuitte over de verdediging van MZC. Keepster Ilse Kloet kwam net te laat om de toegesnelde speelster van Zeelandia Middelburg het scoren te beletten: 0-1. Een tegenvaller, omdat MZC het duel onder controle leek te hebben. De ploeg ging niet bij de pakken neerzitten en probeerde met veel energie een nederlaag af te wenden. De voorwaartsen dwongen een aantal hoekschoppen af en de verdediging van Zeelandia Middelburg moest van tijd tot tijd wat paniekerig de bal weg werken. Halverwege de tweede helft had MZC dan toch succes. Een aanval over links leek aanvankelijk op niets uit te lopen, maar door goed doorzetten heroverde Merel Kraaijenbrink de bal. Zij speelde zich in de drukte goed vrij en knalde met rechts de bal hard achter de kansloze keepster van Zeelandia Middelburg: 1-1.
Na deze gelijkmaker lag de strijd weer volledig open. Het spel golfde op en neer. De bezoekers kregen daarbij nog een paar aardige mogelijkheden om er met de winst vandoor te gaan. Gelukkig voor de thuisploeg stond het vizier van de schutters niet op scherp. MZC slaagde erin om met enorme inzet en teamspirit het punt veilig te stellen. Een compliment waard.
Volgende week staat opnieuw een thuiswedstrijd op het programma. Tegenstander is dan het team van De Meeuwen VR1.