MZC’11 MO17-1 verlaat bekertoernooi met opgeheven hoofd

mo17-1Na een eerdere nederlaag in en tegen Papendrecht (7-3) en een gelijkspel thuis tegen hoofdklasser RKSV RCD (0-0) was het gisteren de thuiswedstrijd tegen de koploper in de hoofdklasse IFC uit Hendrik Ido Ambacht die op het programma stond. Voor de meiden van MZC stond er eigenlijk niets meer op het spel omdat uitschakeling in de beker al een feit was. Dus een mooie gelegenheid om deze “bonus” wedstrijd te gebruiken om ons te meten met een echte tegenstander. Hoe lang zouden onze meiden stand kunnen houden tegen de koploper in de hoofdklasse?

Bij MZC ontbraken nogal wat speelsters, zo zijn Yara Tolhoek, Amy Johnson en Tess Ruijtenberg geblesseerd en waren Indya van Oeveren, Gaby Wagenaar en Britt Vroegh afwezig ivm vakantie en werk. Daarom werd er een beroep gedaan op de meiden van de combinatie met WIK’57. Zo werden Marit Hendrikse, Tessa van de Velde en Daphne Jasperse bereidt gevonden ons de broodnodige ondersteuning te bieden. Bijzonder detail is dat juist deze 3 meiden twee weken geleden een hoofdrol vertolkte bij het verrassende verlies van onze MO17-1 tegen de combi MZC’11/WIK’57 MO17-2.

Tijdens de warming-up kwam er helaas nog een zware domper voor Tessa van de Velde die een spier in haar bovenbeen zo verrekte dat ze niet in staat was te starten. Daarom moest MZC het team nog voor de aftrap weer wijzigen en werd er gekozen voor een voorhoede met Noa de Vlieger, Julia Bos en May-Britt Berrevoets. Het middenveld kwam daardoor te bestaan uit Gerlieze Schot, Audrey de Bruine en Anne van de Oosterkamp. Achterin nam Elke Lievense de taak van de afwezige Britt Vroegh waar als voorstopper voor aanvoerster en laatste vrouw Luna Xausa. Op de backs mochten Marit Hendrikse en Kris Papeveld aan de bak. Het doel werd verdedigd door Daphne Jasperse. Neneth Sy begon op de bank.

MZC startte goed aan de wedstrijd, er werd met vlagen zeer goed gevoetbald en er ontstonden mooie combinaties. Al snel ontstonden er zelfs wat kleine kansjes voor May-Britt Berrevoets en Julia Bos. Helaas werden deze niet beloond. Achterin gaf MZC nauwelijks wat weg door de zeer geconcentreerd spelende defensie waarin Marit Hendrikse misschien wel de grootste verrassing was. De keren dat IFC toch gevaarlijk werd hield Daphne Jasperse haar doel met sterke reddingen schoon. Neneth Sy kwam nog binnen de lijnen voor Kris Papeveld en ook Tessa van de Velde ging het proberen, helaas moest zij na 5 minuten de wedstrijd staken en zo kwam Audrey de Bruine al snel weer terug binnen de lijnen. Zo ging het spel tot de rust zeer gelijk op en kon MZC met een goed gevoel gaan rusten 0-0.

In de rust hebben we de meiden een compliment voor hun spel gegeven en gezegd vooral op deze manier door te gaan. Met een tandje erbij lagen er misschien zelfs wel kansen op een stuntje. MZC startte ook weer goed aan de tweede helft, de tegenstander kwam eigenlijk niet echt lekker aan voetballen toe en al snel kwamen er weer kansjes voor MZC, helaas werden deze weer niet beloond mede door het goede optreden van de IFC keepster die een mooi schot van May-Britt Berrevoets wist over te werken. Het laatste kwartier werd een erg lastig kwartier voor MZC, IFC nam de wedstrijd over en MZC wist er eigenlijk niet meer uit te komen. De eerste echte grote kans voor IFC ging gelukkig nog op de paal en kon verwerkt worden door de MZC defensie. Helaas was het bij de tweede kans wel raak, de IFC spits schoot weer op de paal maar deze bal verdween via de binnenkant toch achter keepster Daphne Jasperse. 0-1. Erg zuur want MZC had eigenlijk echt recht op een gelijkspel. Helaas zat dat er niet meer in en bleef het 0-1.

De meiden van MZC mogen terug kijken op een hele goede wedstrijd waarin zij hebben laten zien tot grootste dingen in staat te zijn. Mooiste compliment van de dag kwam van de trainer van IFC, die vertelde dat MZC verre weg te beste tegenstander was waar ze dit seizoen tegen gespeeld hadden. Dit beloofd wat voor de toekomst en daarom durven wij als trainers er ook nog steeds in te geloven dat dit team veel meer kan dan dat het zelf denkt. Alleen blijft het wel belangrijk iedere week met de instelling van vandaag binnen de lijnen te verschijnen meiden! Dan en alleen dan geloven wij in een mooi feestje op zaterdag 26 november thuis tegen Kloetinge! Met een kampioenschap en promotie naar de hoofdklasse!!

Maar eerst volgende week de uitwedstrijd bij MOC in Bergen op Zoom.