MZC’11 MO17-1 Krijgt les in strijdlust in derby

Afgelopen zaterdag stond de derby en direct topper tegen de combinatie op het programma. Sinds begin dit seizoen heeft MZC’11 een MO17-2 samen met WIK’57 omdat er bij WIK te weinig meiden over waren om een eigen team te vormen. Onder normale omstandigheden staat onze eigen MO17-1 iedere week speelsters af aan dit team maar zoals te verwachten viel hadden onze meiden daar deze keer weinig trek in. Alleen Gaby Wagenaar zag het zitten om speelminuten te maken omdat ze net van een blessure terugkomt. Daarom werd er een beroep gedaan op MO15-2 speelsters Myrthe Soeters, Kiki Otte, Fabienne Nooij en Anne de Keijzer. Zodoende had de combi toch voldoende speelsters. Bij MO17-1 ontbraken nu alleen Yara Tolhoek (blessure) en Gaby Wagenaar dus.

Van te voren is er veel gesproken over hoe de combinatie te bestrijden en vooral om te waken voor onderschatting. Twee zaken die deze dag volledig zouden mislukken. MZC’11 begon slap aan de wedstrijd er werd rommelig gespeeld en taken werden collectief niet uitgevoerd. MZC’11 wist na 17 minuten nog wel op voorsprong te komen door een goed schot van Julia Bos waarop de keepster van WIK geen antwoord had. Niet veel later maakte Tessa van de Velde voor WIK de 1-1 met een schitterende goal. Precies zoals voorspeld als we haar niet zouden afdekken. Vlak voor rust kreeg WIK terecht een penalty die wederom door Tessa feilloos binnen geschoten werd. 1-2.

In de rust afgesproken de slapte van ons af te gooien en als het spel dan vandaag een stuk minder is dan wat we gewend zijn dan maar gewoon keihard te gaan knokken. Dit werd in de tweede helft wel wat beter opgepakt vooral door aan MZC’11 kant beste speelster Audrey de Bruine maar MZC’11 kwam nooit meer terug in de wedstrijd. Na 65 minuten wist WIK de wedstrijd te beslissen door 1-3 te maken en MZC’11 daarmee op een terechte nederlaag te tracteren. Een vervelende zaterdag morgen voor de meiden en trainers van MO17-1 kwam daarmee tot een einde.

Wedstrijd verslagen schrijven na een overwinning is leuk maar vandaag is er niks aan. Toch heb ik er het beste van geprobeerd te maken want we willen geen slechte verliezers zijn en mogen WIK dankbaar zijn voor deze wijze lessen, nu is het zaak de rug te rechten en de aankomende weken weer keihard te werken zodat iedereen kan blijven zien hoe goed deze jonge groep wel niet is. Want daar geloof ik nog heilig in!

Voor de meiden van WIK: een groot compliment voor jullie strijd en inzet tijdens deze wedstrijd die hard maar nooit onsportief was, jullie hebben verdiend gewonnen en vandaag laten zien dat je ook met een samengesteld team goede resultaten kunt boeken!! En een nog veel groter compliment voor Gaby, Myrthe, Anna, Kiki en Fabienne die ondanks dat ze voor een ander team moesten uitkomen geen seconde verzaakt hebben en zelf meer dan 100% inzet getoond hebben. Klasse!

Volgende keer hopelijk weer een langer en leuker verslag 😉