VR3 wordt zeer waarschijnlijke overwinning onthouden

vr3Afgelopen zaterdag mocht VR3 voor haar eerste competitie wedstrijd afreizen naar Dinteloord waar Prinseland VR1 de tegenstander zou zijn. Door een aantal blessures en andere afwezigen moest VR3 een beroep doen op Ilse Kloet en Anouk Verwest van VR2.

MZC starte fantastisch aan de wedstrijd, direct vanaf de aftrap was het Esmee Provoost die over rechts er vandoor ging en Jaimy van Beveren perfect bediende waardoor zij direct de 0-1 tegen de touwen kon schieten. Niet veel later was het midmid en aanvoerster Raquel Rijkers die Esmee Provoost wegstuurde die daarna redelijk eenvoudig de 0-2 kon maken. Zo leek MZC op rozen te zitten na 10 minuten spelen. Helaas bleek de nog maar recent samen spelende ploeg nog niet volledig op elkaar ingespeeld waardoor Ilse Kloet de bal niet bij haar verdedigsters kwijt kon en Prinseland de bal makkelijk kon overnemen van haar 1-2. Hierdoor ontstond er wat twijfel bij heel MZC waardoor er steeds minder gevoetbald ging worden en Prinseland nog 2x wist te scoren en dus op een 3-2 voorsprong kwam. Na deze goal wist MZC eindelijk de rug te rechten en weer te gaan voetballen, dit resulteerde 1 minuut voor rust in de dikverdiende gelijkmaker, laatste vrouw Joyce Brand stuurde met een lange bal links voor Anouk Verwest weg die een op een met de keepster heel rustig bleef en de 3-3 binnen schoot.

De rust heeft MZC gebruikt om wat omzettingen en wisselingen te doen, zo kwam Jolien Berghout in de ploeg en zij kreeg de opdracht om de snelle spits van Prinseland het leven zo zuur mogelijk te maken, iets wat later zou blijken zij perfect uitvoerde! De voorhoede bleef verder staan met Esmee Provoost, Jaimy van Beveren en Anouk Verwest. Het middenveld onder leiding van midmid Raquel Rijkers en halfs Femke Enninga en Michelle de Jonge. In de achterhoede keerde Gwenda Jochem terug voor laatste vrouw Joyce Brand en met Jolien Berghout en Wendel van Moort op de backs was de ploeg weer compleet. MZC begon sterk aan de 2e helft en al snel zette Anouk Verwest op aangeven van Jaimy van Beveren MZC weer op een zeer verdiende voorsprong 3-4. Hierna ging MZC net als in de eerste helft weer iets teveel naar voren lopen waardoor er achterin meerdere malen speelsters overlopen werden en de Prinseland de voorsprong vrij snel weer overnam. 5-4. Bijna direct na de 5-4 kreeg MZC een onterechte penalty tegen, Ilse Kloet ging de psychologische oorlogsvoering met de spits van Prinseland aan en dit bleek te helpen. De spits schoot de bal buitenkant paal naast. MZC leefde nog en niet veel later kwam MZC weer op gelijke hoogte. Esmee Provoost gaf voor op Jaimy van Beveren en zij haalde uit, het schot werd door Michelle de Jonge nog van richting veranderd waardoor de keepster van Prinseland kansloos was en de 5-5 een feit werd.

Nu volgde een zeer vreemde periode waarin de scheidsrechter van Prinseland een negatieve hoofdrol zou gaan spelen. Eerst werd Gwenda Jochem op de rand van haar eigen 16 vastgehouden door 2 speelsters van Prinseland maar de scheidsrechter liet verder spelen. Waarna Gwende terrecht en opmerking maakte tegen de scheidsrechter en hij voor 5 minuten wegstuurde, waarop Jaimy van Beveren vroeg waar dit alles op sloeg en ook zij mocht vertrekken voor 5 minuten. MZC dus met 9 tegen 11 van Prinseland. Deze 5 minuten was er maar een optie en dat was verdedigen en zoveel mogelijk tijd rekken. Dit werd door de overige 9 speelsters geweldig uitgevoerd en in deze 5 minuten liep MZC gelukkig geen schade op. Maar het meest bizarre feit van de middag moest nog komen, een aanval van MZC in de laatste minuut van de wedstrijd. Esmee Provoost gaf een voorzet laag de 16 in en een speelster van Prinseland (niet de keepster) pakt de bal met 1 hand vast onder de ogen van de scheidsrecher en hij fluit niet?! Hierdoor werd MZC een bijna zekere overwinning door de neus geboord door de slechtste scheidsrechter die ik mijn 7 jaar als trainer ooit gezien heb. Erg zuur en erg onverdient.

Maar complimenten voor de ploeg die zeker de 2e helft meer dan 120% gegeven heeft en daardoor toch met een punt naar Zierikzee terug reisde.