MZC’11 MO17-1 wint ook 2e competitiewedstrijd

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Elke Lievense en Noa de Vlieger

Afgelopen zaterdag mochten onze meiden thuis aantreden tegen MOC’17 MO17-1. De wedstrijd werd op het hoofdveld gespeeld wat een aangename verassing was. Bij MZC ontbraken Indya van Oeveren en Gaby Wagenaar omdat zij deze keer versterking moesten brengen onze combi met WIK’57. Daarnaast ontbraken ook Yara Tolhoek, Amy Johnson en Ilana de Klepper en daarom werd MO15-2 speelster Tessa de Haas aan de selectie toegevoegd.

MZC begon onder de omstandigheden (het was best warm en benauwd) aardig aan de wedstrijd. Al vrij snel werden er wat kleine kansen gecreerd door de voorhoede van MZC bestaande uit spits Tess Ruijtenberg en buitenspeelsters May-Britt Berrevoets en Noa de Vlieger. Ook het middenveld was in handen van MZC waar midmid Gerlieze Schot het spel bepaalde geflankeerd door Elke Lievense en Julia Bos. Hierdoor had de verdediging in eerste instantie niet al teveel moeite met de 2 snelle aanvallers van MOC. Gelegenheid keepster Audrey de Bruine moest later wel 3 keer in actie komen maar hield haar makkelijk schoon. Het centrale duo bestaande uit aanvoerster Luna Xausa en Britt Vroegh wisten meestal de spitsen uit te schakelen zodat de backs Neneth Sy en Anne van de Oosterkamp zich met de aanval konden bemoeien. Na 15 minuten wist MZC op 1-0 te komen door een mooie goal van May-Britt Berrevoets (assist Gerlieze Schot). 15 minuten later was het wederom May-Britt Berrevoets die de 2-0 op het bord zetten ditmaal op aangeven van Julia Bos. En zo kon MZC redelijk eenvoudig de eerste helft doorkomen waarin Kris Papevelt nog Neneth Sy kwam vervangen en Tessa de Haas voor Tess Ruijtenberg binnen de lijnen kwam. Ruststand 2-0

In de rust afgesproken met de meiden dat er wat meer mee verdedigd moest worden door de backs zodat de centrale verdedigers wat meer lucht zouden krijgen. Na rust nam May-Britt Berrevoets de keepershandschoenen van Audrey de Bruine over en zou Audrey op de half gaan spelen zodat Julia door kon schuiven naar het middenveld. Elke Lievense maakte plaats voor Neneth Sy en Tessa de Haas stond haar plaats weer aan Tess Ruijtenberg af. De eerste 20 minuten had MZC het heel zwaar en stond bijna continue onder druk, hieruit wist MOC ook de aansluings treffer te maken 2-1. Na weer wat wisselingen wist MZC de wedstrijd weer om te draaien en speelde de debuterende Tessa de Haas een geweldige 2e helft op de back. Na 70 minuten kreeg MZC een vrije trap, bijna tegen de rechter zijlijn aan en een paar meter voor de 16. Een mooie gelegenheid voor onze vrijetrappen specialist Gerlieze Schot. En zoals vorig seizoen ook al zo vaak wist ze ook nu deze buitenkans met haar gouden linkerbeen weer in de verre kruising te krullen. 3-1 prachtige goal!! Na deze goal liet MOC de kopjes hangen en kreeg MZC nog meer kansen, de wedstrijd werd beslist door Noa de Vlieger die op aangeven van de zeer goed spelende Anne van de Oosterkamp de 4-1 wist binnen te schieten.

Al met al weer een goed optreden van de meiden! Volgende week wacht de uitwedstrijd bij Cluzona!