MO17-1 pakt verdiende overwinning in slotfase

maybrittgerliezejulia17 september 2016

Vandaag stond de 1e competitiewedstrijd op het programma, met een uitwedstrijd tegen Kloetinge. Met Blessures van Yara Tolhoek en Ilana de Klepper en vanwege de levering van Tess Ruitenberg en Neneth Sy aan de MZC/WIK combinatie MO17-2, was de selectie al aardig uitgedund. Hierdoor gingen de meiden Yaïza Berrevoets en Elaine Fertoute van de MO15-1, die al een hele wedstrijd in de benen hadden, toch mee om ons te versterken.De grote afwezige was Erik ’t Mannetje, hij moest mee met vrouwen 3. Gelukkig was Jaouad Fertoute bereidt om Erik te vervangen. Bedankt Jaouad, Yaïza en Elaine!!!

Ondanks het wat warme weer, begonnen de meiden fel aan de wedstrijd wat resulteerde in druk op de verdediging van Kloetinge. De meiden van Kloetinge die fysiek wel wat sterker waren, kwamen niet lekker in hun spel en al snel werd een hoekschop van May-Britt Berrevoets niet lekker weggewerkt door de Kloetingse verdediging, waardoor Gerlieze Schot met een droge knal de 0-1 tegen het net schoot. Een lekkere opsteker zo’n vroege treffer……

Het spelbeeld bleef nagenoeg het zelfde. Onze aanvallers May-britt Berrevoets, Gaby wagenaar en Amy Johnson bleven voor dreiging zorgen. Kloetinge kon ook wel af en toe zijn aanvallers vinden, maar het centrale duo Luna Xausa en Britt Vroegh en de backs Kris Papeveld en Anne van den Oosterkamp hielden zich aan hun taak en gaven zo goed als niets cadeau. Met eigenlijk geen vuiltje aan de lucht, kwam er toch een zwarte donderwolk overdrijven in de vorm van een scheidsrechter. Na een correcte schouderduw van Gerlieze Schot buiten onze eigen 16, besloot hij te fluiten voor een overtreding en gaf hij zelfs een strafschop voor Kloetinge. Zoals gewoonlijk had protesteren geen zin. Audrey de Bruine die de 1e helft bij ons keepte had tot zover een aantal goede ingrepen gedaan, maar tegen deze stafschop was ze kansloos en de 1-1 tegen het einde van de 1e helft was een feit.

In de 2e helft ruilde Audrey de Bruine haar keepershirt en handschoenen om met Amy Johnson. Gelukkig konden de meiden hun frustraties van die onterechte strafschop omzetten in strijdlust, inzet en goed voetbal. Niemand verzaakte, het middenveld met Gerlieze Schot, Elke Lievense en Audrey de Bruine hadden het overwicht waardoor ze de aanvallers May-britt Berrevoets, Julia Bos en Noa de Vlieger steeds goed konden bedienen.Dit resulteerde in een aantal leuke combinaties en goede kansen, maar helaas de 1-1 bleef op het scorebord staan. Kloetinge deelde daarentegen ook wel een paar speldenprikken uit, maar Amy Johnson stond ook op het doel haar vrouwtje!

Wanneer die 1-1 dan ook nog tegen het einde van de wedstrijd op het scorebord staat, terwijl je de betere ploeg bent, is het zaak om te blijven voetballen en uit te gaan van je eigen kracht. Gelukkig deden de meiden dat en na een heerlijke aanval…

Gerlieze Schot speelde Julia Bos aan, Julia passeerde de keepster in de 16 en ter hoogte van de achterlijn zag ze May-Britt Berrevoets vrijstaan voor het doel. May-britt schoot de bal keurig tegen het net 1-2. Het feest was compleet! Met nog enkele spannende minuten te spelen, gaven onze verdedigers niets meer weg. De “donderwolk” floot voor het eindsignaal en de terechte overwinning was een feit.

Meiden gefeliciteerd, jullie hebben top gevoetbald!!!

Met een goed gevoel reden we met drie punten terug de Zeelandbrug over. Volgende week staat MOC’17 op het programma, maar met dezelfde mentaliteit als vandaag moet dat ook gaan lukken. Jaouad Fertoute nogmaals bedankt voor de hulp. Jan Papeveld bedankt voor het vlaggen (al moest je even op je vlaggenstok bijten bij die strafschop)

Supporters bedankt, altijd leuk als je met meer supporters bent dan de tegenstander!