MZC’11 VR2 wordt tweede bij “Hart voor Erremuu-cup”

Vrijdagavond deed VR2 mee aan het jaarlijkse vrouwentoernooi in Arnemuiden: de strijd om de “Hart voor Erremuu-cup”. MZC streed in poule 2 om een goede klassering.
De eerste wedstrijd was Arnemuiden VR1 de tegenstander. In de competitie had MZC slechts 1 punt veroverd tegen deze taaie ploeg.

Tijdens het eerste deel van de wedstrijd had Arnemuiden het betere van het spel en stelde gelegenheids-keepster Bianca v.d. Helm een aantal keren op de proef. Zonder resultaat. Halverwege de wedstrijd, die 20 minuten duurde, kwamen Sanne Timmerman en Cynthia Boogert in het veld. Dat zorgde voor meer aanvallende impulsen. Uit een van de aanvallen via deze twee speelsters viel ook de winnende treffer. Een als voorzet bedoeld schot van Cynthia Boogert verraste de keepster blijkbaar zoveel, dat zij de bal liet glippen en in het doel zag verdwijnen: 1-0. In het resterende deel van de wedstrijd werd niet meer gescoord. De eerste 3 punten waren binnen.

De volgende wedstrijd moest MZC aantreden tegen De Meeuwen VR1. MZC kwam goed uit de startblokken en creëerde een paar mooie kansen. Met name Anouk Verwest had haar vizier niet scherp staan. Door de dadendrang van MZC ontstond er veel ruimte voor tegenaanvallen van De Meeuwen. Die leverden veel gevaar op, omdat de aanvalslinie van De Meeuwen meer snelheid had dan de defensie van MZC. Een tegentreffer kon dan ook niet uitblijven. Halverwege de wedstrijd viel de 0-1. Keepster Bianca v.d. Helm keerde de inzet nog wel, maar moest toch toestaan dat de bal tergend langzaam over de doellijn in het doel belandde. De Meeuwen liet vervolgens na om het duel te beslissen. Dat bood MZC de gelegenheid om alsnog een punt uit het vuur te slepen. In de slotfase brak Sanne Timmerman aan de linkerkant goed door. Zij bewaarde het overzicht en speelde de opkomende Gwenda Jochem precies op tijd aan. Deze aarzelde niet en knalde de bal in een keer over de keepster in het doel: 1-1. Dat werd ook meteen de einduitslag.
Wedstrijd nummer 3 moest worden gespeeld tegen De Jonge Spartaan VR1. De jonge ploeg had veel snelheid in de gelederen. MZC had daar de nodige moeite mee. Het duurde dan ook niet lang voordat tegen een achterstand werd aangekeken. Een snelle combinatie bracht de behendige spits in scoringspositie. Zij faalde niet: 0-1. MZC kreeg maar moeilijk greep op de wedstrijd. De defensie kon aanvankelijk voorkomen dat een tweede tegentreffer binnenviel, maar halverwege de wedstrijd stond opnieuw de spits oog in oog met keepster Bianca v.d. Helm. En weer was het raak: 0-2.

Na die treffer kroop MZC wat meer uit haar schulp. Dat leverde nog een mooie kans op voor Anouk Verwest, maar haar inzet was te zacht. Daarmee bleef de stand tot het eind van de wedstrijd 0-2.
De laatste wedstrijd stond eilandgenoot Bruse Boys VR1 tegenover het team van MZC. Het werd een wat rommelige wedstrijd, waarin erg slordig gespeeld werd. Het overwicht van MZC kwam vooralsnog niet tot uitdrukking in de stand. De eindpass was steeds erg onnauwkeurig. Toch was heel de tijd de verwachting dat dit duel gewonnen kon worden. Na 10 minuten spelen werd Cynthia Boogert goed aangespeeld. Zij speelde zich goed vrij en haalde uit. De keepster van Bruse Boys was kansloos: 1-0. Daarmee leek de wedstrijd beslist. Dat het kort voor tijd nog 2-0 werd door een doelpunt van Judith Bruijnooge was een formaliteit.

Door deze uitslagen kwam MZC uit op 7 punten. Daarmee moest het De Jonge Spartaan, dat 10 punten verzamelde, voor zich dulden. Maar met een mooie tweede plaats mocht MZC tevreden zijn.
Tijdens de gezellige after-party werd dit succesje uiteraard uitbundig gevierd.