MZC’11 VR2 ook volgend seizoen 4e-klasser

Onder zomerse weersomstandigheden trad VR2 zaterdag voor haar laatste competitiewedstrjd aan tegen SSV’65 VR1. Deze tegenstander trakteerde MZC in de eerste competitiewedstrijd van dit seizoen op een fikse nederlaag van 6-0. Het beloofde dus een lastige klus te worden. Om op eigen kracht degradatie te ontlopen moest minimaal 1 punt behaald worden; een flinke uitdaging dus.

De opdracht was om zo lang mogelijk in de wedstrijd te blijven. Al snel werd duidelijk SSV deze middag niets cadeau zou geven. Via de balvaste spits en de snelle vleugelspelers zetten zij de  verdediging van MZC onder druk. De eerste schoten gingen nog over of naast het doel, maar in de 9e minuut kwam er een tussen de palen. Keepster Ilse Kloet kon de bal niet afdoende tegenhouden; via haar handen rolde de bal langzaam in het doel: 1-0. Een flinke tegenvaller.
Hoewel MZC probeerde wat meer op de helft van SSV te spelen, lukte dat niet goed. De passing was slordig en teveel duels werden verloren. Sporadisch konden de spitsen Jaimy van Leersum en Sanne Timmerman een speldenprikje uitdelen. Echte kansen leverde het nog niet op. De uitvallen van SSV waren gevaarlijk. In de 25e minuut leek MZC een aanval van SSV onschadelijk gemaakt te hebben. Door te lang te treuzelen met het uitverdedigen kon SSV de bal terugveroveren en met een geplaatst schot Ilse Kloet verrassen: 2-0.
Een paar minuten later werd uit een goed genomen hoekschop de 3-0 hard tegen de touwen gejaagd. Een grote nederlaag dreigde. Een verdere tegenvaller was het uitvallen van Jaimy van Leersum wegens een blessure. MZC probeerde de moed niet te laten zakken en kon af en toe met wat meer dreiging in de aanval richting het doel van SSV gaan.
Een gevaarlijk schot van Bianca v.d. Helm kon door de keepster met de voet net uit de hoek worden getikt. Sanne Timmerman kon na een goede aanval net niet tot een schot komen.

Op slag van rust was het dan toch raak. Na goed doorzetten van Anouk Verwest aan de linkerkant belandde de bal voor het doel, waar Sanne Timmerman nog net haar voet er tegen kon krijgen. De ruststand werd daarmee op 3-1 bepaald.
Na de rust kwam MZC beter uit de startblokken. Al in de eerste aanval kon Sanne Timmerman de verdediging van SSV op snelheid aftroeven en de bal van de linkerkant voor het doel brengen. Daar was Bianca v.d. Helm attent en tikte de bal over de lijn: 3-2. MZC leek daarmee terug in de wedstrijd.
Lang kon echter niet genoten worden van de aansluitingstreffer. De eerstvolgende aanval van SSV leverde een hoekschop op. Daaruit werd op doel gekopt. Ilse Kloet kon de bal wel tegenhouden, maar uit de rebound was het alsnog raak: 4-2.
De wedstrijd golfde op en neer. MZC kreeg ook enkele kansjes. Zo krulde Bianca v.d. Helm een schot over de keeper op de lat en zag zij een vrije trap door de keepster met de vingertoppen over het doel tikken. Ook Ilse Kloet kon zich nog een paar keer van haar beste kant laten zien met enkele prachtige reddingen, waardoor MZC nog in de wedstrijd bleef.

Toch was het SSV dat in de 65e minuut de score verder opvoerde naar 5-2 na weer een aanval via de snelle linkerspits. Maar opnieuw toonde MZC veerkracht. Via een mooie combinatie kwam de bal bij Anouk Verwest. Die speelde precies op tijd Michèle de Jonge aan, die goed positie koos. Met een prachtige lob over de keepster zorgde zij voor de 5-3. Daarmee kreeg de score een draaglijker aanzien. MZC had nog uitzicht op een mooiere score. Bianca v.d. Helm kopte uit een hoekschop in de handen van de keepster en uit een aanval kon zij vlak voor het doel de bal niet voldoende raken om de bal over de lijn te werken. Zo kwam MZC niet dichterbij het benodigde wedstrijdpunt.
Kort voor tijd bepaalde SSV de eindstand nog op 6-3.Een nederlaag was een feit.

Omdat mede-degradatiekandidaat Arnemuiden VR1 ook verloor (2-0 tegen Smerdiek VR2), eindigden beide ploegen met 24 punten uit 22 wedstrijden. Het betere doelsaldo van MZC (1 doelpunt beter dan Arnemuiden!) zorgt er voor dat MZC net boven de degradatiestreep geëindigd is op de 10e plaats. Dat betekent dat VR2 ook in het seizoen 2016-2017 weer in de 4e klasse zal mogen uitkomen.
Daarmee is de doelstelling van dit seizoen gehaald, al was het op het nippertje.