MZC’11 VR2 boekt nuttige overwinning

Zaterdag speelde VR2 de thuiswedstrijd tegen De Meeuwen VR1, de nummer 3 van de ranglijst. De uitwedstrijd werd in een bar-slechte wedstrijd met grote cijfers verloren: 0-5. MZC had dus iets goed te maken!

Meteen na het eerste fluitsignaal trok MZC ten aanval. Het probeerde De Meeuwen op eigen helft vast te zetten. Dat leverde al snel een mogelijkheid op voor Sanne Timmerman, die over de linkervleugel haar tegenstandster te snel af was en vervolgens maar rakelings naast het doel schoot. Ook via de rechterkant was MZC dreigend. Daar leverde Michèle de Jonge een mooie voorzet af, die net gemist werd door haar teamgenoten. Na de eerste 10 minuten met een overwicht voor MZC kwam het duel meer in evenwicht. Ook De Meeuwen begon zich aanvallend meer te roeren. Het werd duidelijk dat de spitsen van de bezoekers de verdediging van MZC flink bezig konden houden.

Toch was het MZC dat na een kwartier spelen op voorsprong kwam. Na een aanval over rechts kwam de bal bij Jaimy van Leersum, die niet aarzelde en met links de keepster verraste: 1-0. Dat was een mooie opsteker. MZC probeerde na de openingstreffer meteen door te drukken. Daarbij liet het wel veel ruimte vallen op het middenveld, waardoor De Meeuwen via snelle tegenstoten voor gevaar kon zorgen. In de 25e minuut leverde dat de gelijkmaker op. Een hard schot van net buiten het strafschopgebied werd door gelegenheidskeepster Joyce Versteeg nog knap gepareerd, maar in de rebound moest zij zich alsnog gewonnen geven: 1-1.

Na deze domper pakte MZC de draad weer goed op. Het wilde nog voor de rust een nieuwe voorsprong nemen. In de 35e minuut leek dat te lukken, maar het doelpunt van Jaimy van Leersum werd wegens buitenspel afgekeurd. Na goed doorzetten van Bianca v.d. Helm aan de linkerkant kon zij de bal met een uiterste inspanning nog voor de voeten van Jaimy van Leersum spelen. Helaas raakte laatstgenoemde de bal niet goed, waardoor deze grote kans niet benut werd. Daarmee werd de ruststand 1-1.

Na de rust ontspon zich een mooie strijd. MZC had wat aanpassingen in de opstelling gedaan om nog wat meer aanvalskracht te kunnen ontwikkelen. Dat was eerst nog even zoeken naar de juiste aanpak. De Meeuwen kon daar in de 55e minuut van profiteren. De sterke spits schudde een aantal verdedigsters van MZC af en liet keepster Joyce Versteeg kansloos:1-2.

Lang mocht De Meeuwen niet genieten van de voorsprong. In de 57e minuut mocht Sanne Timmerman een hoekschop nemen van de rechterkant. De mooie trap kwam bij de tweede paal, waar Bianca v.d. Helm haar hoofd tegen de bal kreeg en hard binnenkoppen: 2-2.

Weer 2 minuten later mocht Bianca v.d. Helm een vrije trap nemen vanaf de linkerkant van het strafschopgebied. Zij krulde de bal in een keer over de keepster in het doel: 3-2. Daarmee was de buit nog niet binnen. De Meeuwen bleef met goed combinatiespel hun gevaarlijke aanvalsters zoeken. In de 70e minuut kreeg een van hen te veel ruimte. Met een prachtig hard schot joeg zij de gelijkmaker in de touwen: 3-3.

Nog was de thuisploeg niet geknakt; vol energie werd op zoek gegaan naar de overwinning. En de inzet werd beloond. In de 76e minuut kreeg MZC een vrije trap wegens commentaar op de leiding van een van de tegenstandsters, die daarvoor een gele kaart en een tijdstraf kreeg. Bianca v.d. Helm bracht de bal voor het doel, waar Judith Zweistra de bal kon binnenknikken: 4-3. Deze voorsprong werd niet meer uit handen gegeven. Bij een aanval van MZC raakte Jaimy van Leersum nog een keer de paal, voordat zij in de 83e minuut de wedstrijd definitief in het slot gooide. Zij anticipeerde uitstekend op een verre uittrap van keepster Joyce Versteeg en maakte alleen voor de keepster geen fout: 5-3.

Daarmee kwam de eindstand op het bord. De overwinning was een echte teamprestatie, waaraan de MB-speelsters Ilse Hof en Merel Kraaijenbrink uitstekend hun steentje hebben bijgedragen.

Door deze zege is de kans om degradatie te ontlopen weer een stuk groter geworden. Volgende week wordt de laatste wedstrijd van deze competitie gespeeld: uit tegen SSV’65 VR1.