MZC’11 C2 winnaar toernooi

MZC’11 C2 heeft het seizoen afgesloten met een knappe toernooiwinst bij De Jonge Spartaan. In Middelharnis werd gestreden tegen teams van Spijkenisse, GOZ, Tholense Boys en De Jonge Spartaan. Na de eerste wedstrijden van 20 minuten was al snel duidelijk dat de onderlinge verschillen niet heel groot waren. In een spannende eerste wedstrijd tegen Spijkenisse werd vlak voor tijd een gelijkspel in de wacht gesleept door een benutte strafschop van Jelle, eindstand 1-1. In de wedstrijd die volgde tegen GOZ was het wederom Jelle die van zich liet spreken. Een verwoestende uithaal belande via de vingertoppen van de keeper op de lat waarna Owen in de rebound de doelman alsnog kansloos liet. In een gelijkopgaande strijd liet vooral de verdediging zien zich goed staande te houden tegen de fysiek sterke tegenstander. Toch kon niemand voorkomen dat GOZ door een schitterend schot de eindstand op 1-1 bracht. Spijkenisse ging vervolgens door een overwinning en een gelijkspel aan de leiding en de boodschap voor MZC’11 was duidelijk. Winst tegen De Jonge Spartaan zou C2 op gelijke hoogte brengen met de koploper. Met goed voetbal en 1-0 winst door een doelpunt van Juan kwam toernooiwinst ineens binnen handbereik. In de laatste speelronde kwam koploper Spijkenisse tegen De Jonge Spartaan niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel waardoor GOZ verrassend de leiding overnam. Beiden 6 punten, maar een beter doelsaldo voor het team uit Mijnsheerenland. Snel gerekend moest de laatste wedstrijd dus gewonnen worden door C2. Een gelijkspel zou een 3e plaats opleveren. Bewust van de opdracht werd tegenstander Tholense Boys direct bij beginsignaal onder druk gezet en na een kleine 5 minuten was het centrale verdediger Jaimy die knap voor de 1-0 zorgde. Het verzet van de veel jongere ploeg uit Tholen brak definitief bij 2-0, gescoord door Owen. Uiteindelijk werd het een ruime overwinning door doelpunten van Ryan (3-0), Owen (4-0), Hamdi (5-0) en Ryan (6-0). Bij deze stand kreeg Jochem als afscheid een dik verdiende publiekswissel. Door verhuizing was dit zijn (voorlopig) laatste wedstrijd bij MZC’11. Saillant detail hierbij is dat Jochem volgend seizoen bij De Jonge Spartaan gaat voetballen. Voor zijn vervanger Ruben was de invalbeurt de eerste speelminuten na een maandenlange blessure.

Een knappe prestatie en een waardige seizoensafsluiting.

MZC C2
Teamfoto (genomen door De Jonge Spartaan):
voorste rij vlnr: Arne, Julian,Jochem,Lennert, Rafaël, Ruben, Keesjan, Duncan
achterste rij vlnr: Marcel, Stefan, Mick, Juan, Ryan, Owen, Jaimy, Hamdi, Jelle, Rick