MZC’11 1 KAMPIOEN!

Na een aantal wedstrijden achter elkaar verlies geleden te hebben, deed de hoofdmacht van MZC gisteren wat het moest doen in de thuiswedstrijd tegen Klundert 1, winnen!
Omdat Axel vorige week gelijk speelde, was een gelijkspel eigenlijk genoeg, maar gelukkig kreeg het kampioenschap echt glans door een overwinning van maar liefst 4-0.

Met deze overwinning en het kampioenschap maakt MZC het volgend seizoen haar intrede in de 1e klasse. Dit is voor het eerst in de geschiedenis in het Zierikzeese voetbal, iets om bijzonder trots op te zijn dus.

Het doelpuntrijke duel werd gevolgd door zo’n 400 toeschouwers die na afloop samen met de selectie een uitbundig feestje vierden in de kantine van MZC, natuurlijk nadat de selectie met de platte kar door Zierikzee is gereden.
Tijdens het feesten kwam zelfs tegenstander vv Hellevoetsluis binnen om de selectie te feliciteren met het kampioenschap, na enkele drankjes vervolgden zij de reis weer naar Hellevoetsluis.
De selectie werd ook door de KNVB gehuldigd en er waren bloemen voor Ramon Janson, die door het publiek als voetballer van het seizoen werd uitgeroepen en voor Benjamin Verwest. Benjamin speelde in de wedstrijd tegen Klundert zijn laatste minuten voor MZC 1.

Voorafgaand aan de wedstrijd werden ook de jeugdteams die kampioen zijn geworden voorgesteld aan het publiek. Zij vormden samen een mooie erehaag voor de spelers van MZC en Klundert bij het opkomen van het veld.

20160514_14234220160514_142827