MZC Vr1 sluit goed seizoen af tegen Monster Vr1

Na de uitwedstrijd met 3-0 te hebben verloren wilden we het seizoen toch graag mooi afsluiten. De heen wedstrijd werd duidelijk dat als we niet fit zijn of geen 100% dan hebben we het zeer moeilijk tegen dit soort ploegen. Monster is gewend om op dit niveau te spelen. Veel lange ballen en handige spitsen die erg doel gericht zijn.
Uiteindelijk hebben we redelijk weerstand kunnen bieden. Wel hielden we drie blessures over aan het duel.

Met het gegeven dat de ploeg volwassener is en fysiek sterker, moesten de dames de rug rechten en laten zien wat ze waard zijn. Op een sfeervol sportpark met muziek en aardig wat publiek moest het team aantreden. Met een paar noodzakelijke omzettingen in het team; Marjolein en Judith op de back positie en met een zieke Emmelie. Voor het geval Emmelie echt niet verder kon, hadden we al een nood scenario bedacht.
Maar Emmelie, onze rots in de branding al het hele seizoen, was heel hard voor zich zelf en is tot de laatste minuut blijven staan ….. en hoe ! emmelie
In de schaarse aanvallen van Monster kon ze steeds goed ingrijpen.

Mzc’11 probeerde te voetballen, combineren, op een goede wijze het spel te ontregelen en zelf niet te vervallen in de lange bal. In de eerste helft stonden we door een zeer ongelukkig moment, al snel achter. We kwamen wel steeds dichter en vaker in de 16 bij Monster, maar de laatste vrouw en voorstopper gaven niets weg… en als het nodig was werd de bal snel diep en hard naar voren gespeeld. Ik prijs mijn ploeg voor de vasthoudendheid om goed te blijven voetballen. Wel kon je zien dat we erg veel energie in het ontregelen van Monster moesten stoppen, waardoor ons spel wat onrustig was en we kracht misten op het moment dat het nodig was. De hele tweede helft waren we zeker niet de mindere en met moment zelfs de beter voetballende ploeg. Het harde werken werd uiteindelijk nog beloond door een mooi doelpunt van Stella. Als aanvoerster en waterdrager van het team kon het niet beter dan dat zij dit doelpunt zou maken. cap

We kunnen terug kijken op een leerzaam seizoen. We hebben dit jaar erg verjongd en hebben als nieuwe groep een team moeten worden, soms onnodig punten laten liggen, hard moeten werken, strijd moeten leveren, veel moeten leren…. maar met een vierde plaats en een periode titel hebben we een goed seizoen gespeeld.

Nu twee maanden rust en dan gaan we het nieuwe seizoen in met enkele nieuwe mensen en weer jong talent wat door gaat komen. Met andere woorden de groei is nog niet ten einde. Als we dat kunnen consolideren, zal uiteindelijk de prestatie niet uitblijven.

Adri Franke

 

adri