MC1 sluit af met monsterscore!

MZC’11 MC1 – Welberg MC1 8-0 (4-0)

Zaterdag 23 april stond de laatste competitie wedstrijd van het seizoen op het programma. MC1 was 16 april kampioen geworden dus kon er rustig aan gedaan worden vandaag en zouden de speelsters die wat minder speeltijd gekregen hadden de laatste tijd een volle wedstrijd spelen. Gelukkig was Kim Bouterse weer helemaal fit, alleen Yara Tolhoek ontbrak nog. Hierdoor mochten de aanvoersters May-Britt Berrevoets en Luna Xausa de goal gaan verdedigen. Er was ook nog ruimte voor een debuut: MC2 keepster Destiny Hamminga zou haar opwachting gaan maken in het doel van MC1, voor 25 minuten, want daarna moest zij het doel van MC2 weer gaan verdedigen.

MZC startte met de volgende opstelling: Destiny Hamminga in de goal, Nienke in ’t Anker en aanvoerster Kris Papeveld op de backs, Isabel de Broekert en Indy Kristalijn in het centrum van de verdediging. Vervolgens Audrey de Bruine en Indya van Oeveren op de halfs en Luna Xausa als midmid. De voorhoede met May-Britt Berrevoets en Julia Bos op de buitenpostities en Carolijn Visser in de spits. Gerlieze Schot, Leila Kordic en Kim Bouterse startte op de bank.

MZC begon direct scherp aan de wedstrijd en al na 1 minuut was het May-Britt Berrevoets die de 1-0 op het bord zette en dat terwijl ze op de voor haar lastige linkerkant stond. Nog geen twee minuten later was het Luna Xausa die de 2-0 maakte. Hiermee was de eerste honger nog niet gestild en weer een paar minuten laten maakte Carolijn Visser er 3-0 van. Nu ging MZC wat meer terug leunen en kwam Welberg toch weer een beetje aan het voetballen toe, dit resulteerde in een aantal kansen maar steeds was het keepster Destiny Hamminga die redding bracht en hiermee direct een uitstekend debuut maakte. Nog 25 minuten werden er wat wissels doorgevoerd, zo kwam Kim Bouterse voor May-Britt Berrevoets, May-Britt nam de plaats van Destiny over in de goal. Verder kwam topscorer Gerlieze Schot binnen de lijnen voor Luna Xausa. Koud een minuut in het veld liet Gerlieze Schot direct weer zien waarom zij topscorer is, op een meter of 20 van de goal viel de bal voor haar linker voet en ze twijfelde geen moment en schoot weer prachtig binnen. 4-0. Na deze goal kreeg Welberg nog 1 kans maar ook May-Britt Berrevoets liet zien aardig te kunnen keepen en redde goed. De ruststand bleef dan ook 4-0.

MZC kon relaxt gaan rusten en de tweede helft werden er nog wat wisselingen doorgevoerd. Zo nam Luna Xausa de handschoenen over van May-Britt Berrevoets en ging Gerlieze Schot weer centraal op het middenveld spelen. Na een paar minuten in de tweede helft maakte Julia Bos er knap 5-0 van. Waarna bijna direct de 6-0 van Kim Bouterse volgde. Maar MZC bleef honger houden en even later maakte Carolijn Visser haar 2e van de ochtend en zo stond het 7-0. Het slotakkoord was voor de topscorer, Gerlieze Schot zette de eindstand van 8-0 op het bord met haar 37e van het seizoen. Zo werd MZC overtuigend kampioen, in de 1e seizoenshelft werd er 1x verloren maar in de 2e slechts 1x gelijk gespeeld en daardoor werd het verschil met nummer 2 SC Gastel 8 punten. Doelsaldo 41 voor en slechts 9 tegen waarvan 7 in 1 wedstrijd.IMG-20160417-WA0019

Wederom een geweldige prestatie van dit jonge team dat waarschijnlijk volgend seizoen in de hoofdklasse mag gaan acteren. En ondanks dat er 6 speelsters waarschijnlijk naar de MB1 zullen doorschuiven verwacht ik dat ze ook daar hoge ogen gaan gooien volgend seizoen want met de MD1 speelsters die doorkomen wordt dit team echt niet zwakker!