Yerseke MC1 – MZC’11 MC1 1-4 (1-1)

Yerseke MC1 – MZC’11 MC1 1-4 (1-1)

Afgelopen zaterdag stond de belangrijke uitwedstrijd bij Yerseke MC1 op het programma. MZC had aan 1 punt voldoende voor een nieuw kampioenschap in de 1e klasse. Voor de winterstop werden ze namelijk ook al kampioen in ook de 1e klasse. Bij MZC ontbrak keepster Yara Tolhoek ivm een enkel blessure. Kim Bouterse daarentegen mocht eindelijk na bijna 3 maanden blessure leed weer speelminuten gaan maken. De eerste helft zou ze dit als keepster gaan doen.

MZC begon de wedstrijd bewust met tegenwind, iets wat een zeer lastige eerste helft zou gaan opleveren. Vanaf de aftrap leverde dit direct veel druk op de verdediging van MZC op. En wat kleine kansjes voor Yerseke volgde waarop gelegenheid keepster Kim Bouterse steeds redding wist te brengen. Na ongeveer 10 minuten was er een doeltrap voor MZC die mede door de wind in de voeten van de kleine maar zeer behendige en snelle spits van Yerseke werd gespeeld waarna zij eenvoudige de thuisploeg op voorsprong bracht 1-0. Yerseke bleef maar druk zetten en MZC wist er niet uit te komen, zeker de spits van Yerseke daar wist niemand raad mee zoals ook in de thuiswedstrijd (7-7) al was gebleken. Tijd voor een wissel dus, MD1 aanvoerster en laatste vrouw Yaiza Berrevoets kwam voor aanvoerster en laatste vrouw Luna Xausa te spelen en kreeg maar 1 opdracht en dat was de spits van Yerseke onschadelijk maken. Dit betekende direct het laatste balcontact voor de spits want daarna hebben we haar nooit meer in de wedstrijd zien komen. Fantastisch gedaan Yaiza! Hierdoor kwam er ook veel meer rust bij MZC en wisten de backs Nienke in ’t Anker en Kris Papeveld steeds meer de middenvelders te vinden. Vlak voor rust volgde er een aanval over links waar Leila Kordic een goede voorzet afleverde die door een Yerseke verdedigster met de handen werd geraakt. Penalty! Een cruciaal moment in de wedstrijd en daardoor dus een taak voor de aanvoerster van MZC om de stand gelijk te trekken. En zoals wel vaker bleef Luna Xausa ook heel cool en schoot de bal keihard in de onderhoek van het doel waarmee ze de keepster kansloos liet. 1-1 dit was tevens de ruststand.

In de rust besloten samen met alle speelsters om te proberen de buit vandaag al binnen te halen, dit zou concequenties hebben voor het wisselbeleid maar iedereen was het er unaniem over eens. En daardoor starte MZC de tweede helft met Audrey de Bruine op doel, Isabel de Broekert en Kris Papeveld op de backs en Luna Xausa en Yaiza Berrvoets in het centrum. Het middenveld met de halfs Kim Bouterse en Elaine Fertoute en midmid Gerlieze Schot. De aanval bestond uit buitenspeelsters Leila Kordic en May-Britt Berrevoets en Julia Bos in de spits. Op de bank zaten nog Nienke in ’t Anker, Indy Kristalijn, Carolijn Visser en Indya van Oeveren.

MZC begon direct sterk aan de tweede helft met nu letterlijk de wind in de rug. Al na een paar minuten werd de voorsprong genomen door Leila Kordic die met haar 19e van het seizoen de 1-2 op het bord zetten. Even later werd het via May-Britt Berrvoets 1-3 en 1-4 waarbij de 1-4 goed was voor haar 16e van het seizoen. Zo besliste MZC de wedstrijd in korte tijd in de tweede helft en kon er nu rustig gevoetbald worden. Alle wissels kwamen binnen de lijnen en zo had iedereen een belangrijk aandeel in deze overwinning die direct goed was voor het 2e kampioenschap op rij in de 1e klasse!!!!! Ik denk een unieke prestatie van een uniek team, als trainers mogen we erg trots zijn op deze groep die wekelijks weer een goede prestatie neerzetten! Daarnaast is MC1 vaak geholpen ivm alle blessures daarom willen we Yaiza Berrevoets, Elaine Fertoute, Anouk Koster en Alysha van Nieuwenhuize van MD1 bedanken en Tess Ruijtenberg, Anna de Keizer, Ninah van der Vliet en Myrthe Soeters van MC2 bedanken.FB_IMG_1460889585061

Terugkijkend op dit seizoen kunnen we concluderen dat dit een zeer talentvolle lichting is die zo leergierig en fanatiek zijn dat het voor elke trainer een makkie is om mee te werken en resultaten neer te zetten. Daarvoor namens mij en Abco bedankt meiden het was een eer voor ons om met jullie te mogen werken!! Nu rest nog de laatste competitie wedstrijd en een aantal toernooitjes waar we lekker met z’n allen van gaan genieten!