Nipte nederlaag MZC’11 VR2 bij titelkandidaat Marjola Girls VR1

Zaterdag stond voor VR2 het lastige uitduel tegen Marjola Girls VR1 op het programma. In de thuiswedstrijd had deze ploeg laten zien zeer snel te kunnen omschakelen en van daaruit te scoren. Het strijdplan voor deze middag was dus om vanuit een goed georganiseerde defensie te spelen.
MZC begon goed aan de wedstrijd. De eerste aanvallende acties waren dan ook van de bezoekers. Tot doelpunten leidde dat niet. Marjola Girls wachtte geduldig af en kwam er af en toe uit via hun snelle en balvaardige rechter aanvalster. Sanne Timmerman kon met haar snelheid telkens voorkomen dat er doelgevaar uit voortkwam. In de 8e minuut kwam de thuisploeg toch op voorsprong. Een aanval van Marjola Girls werd door de verdediging van MZC keurig onderschept. Amy de Vlieger kwam in balbezit en wilde de bal uit de drukte terugspelen naar de vrij staande Nelleke Neele. De terugspeelbal was echter onnauwkeurig en kon door een speelster van Marjola Girls worden onderschept. Keepster Ilse Kloet was kansloos in de een op een situatie die volgde: 1-0.

Echt zonde na zo’n goed begin van de wedstrijd. MZC herpakte zich goed en ging met volle overtuiging de strijd aan. Via Anouk Verwest en Michèle de Jonge werden aanvallen over de vleugels opgezet. Echte doelkansen leverde dat niet op. Halverwege de eerste helft bemoeide Sanne Timmerman zich met een aanval. Zij brak door de verdediging en kwam ver. Net voordat zij een doelpoging kon wagen, kon de laatste verdedigster van de thuisploeg met een uiterste inspanning een schot voorkomen. Beide ploegen kwamen voor rust niet meer in kansrijke positie. Wel mochten er een paar hoekschoppen worden genomen, die verder niets opleverden. Ruststand 1-0.

In de tweede helft toonde MZC weer veel teamspirit en inzet. Het werd Marjola Girls erg lastig gemaakt om tot goede aanvallen te komen. Op het middenveld werd flink gestoord en de achterhoede, o.l.v. het centrale duo Nelleke Neele en Amy de Vlieger, hield de deur stevig gesloten. Aanvallend werden er via Jaimy van Leersum, Michèle de Jonge en Bianca v.d. Helm plaagstootjes uitgedeeld. Een keer leverde dat een gevaarlijke situatie op, toen Jaimy van Leersum net te laat was om de bal bij de eerste paal binnen te tikken na een voorzet van de rechterkant. Marjola Girls probeerde met snel combinatiespel de verdediging van MZC uit elkaar te spelen; dat lukte niet echt. Het enige resultaat was een aantal hoekschoppen. Ilse Kloet kwam hierdoor niet echt in gevaar. In het laatste deel van de wedstrijd probeerde MZC nog wat meer aanvallend te gaan spelen door Sanne Timmerman een linie te laten opschuiven. Dit in een poging om nog een punt aan dit duel over te houden. Het leverde wel dreiging op voor het doel van Marjola Girls, maar verder dan een paar afstandsschoten kwam MZC niet. In de slotfase moest Ilse Kloet nog een fraaie redding verrichten om een tweede tegendoelpunt te voorkomen.

Beide ploegen kwamen niet meer tot scoren, waardoor de ruststand ook de eindstand werd: 1-0.
MZC stond dan wel met lege handen, maar de ploeg heeft laten zien dat het voor elke tegenstander een lastige opponent kan zijn. Beide MB1-speelsters, Ilse Hof en Iris Heijboer, hebben zich prima staande gehouden tegen deze goede tegenstander.

Volgende week wacht de cruciale thuiswedstrijd tegen directe concurrent Jong Ambon VR1.