MZC’11 MC1 – SC Gastel MC1

Afgelopen zaterdag speelde MZC’11 MC1 thuis tegen de nummer 2 SC Gastel MC1. Bij MZC ontbraken helaas nog steeds Yara Tolhoek en Kim Bouterse. Daarom werden Ninah van der Vliet en Anna de Keizer van MC2 aan de selectie toegevoegd.

MZC startte redelijk aan de wedstrijd, achterin stond het als een huis met Audrey de Bruine als gelegenheids keepster en Luna Xausa en Indy Kristalijn in het centrum, op de backs waren het vaste waardes Nienke in ’t Anker en Kris Papeveld die de verdediging compleet maakte. Het middenveld was weer sterk bezet met Isabel de Broekert (foto rechts) en Julia Bos op de halfs en Gerlieze Schot als midmid ertussen in.  Anna de Keizer debuteerde in de spits en werd door de 2 razend snelle buitenspeelsters Leila Kordic en aanvoerster May-Britt Berrevoets geflankeerd. MZC wist redelijk snel op voorsprong te komen door Gerlieze Schot. Zij kwam goed voor haar tegenstander en kopte de geweldige voorzet van Julia Bos keihard binnen 1-0! MZC bleef voetballen maar toch kreeg Gastel een aantal kansjes maar iedere keer was het Audrey de Bruine die MZC op de been hield. Even later wist Leila Kordic te ontsnappen aan de linker kant, met haar snelheid was ze niet meer af te stoppen en kon ze makkelijk 2-0 maken. Nu volgde een zeer rommelige fase en leek het erop dat MZC dacht dat de buit al binnen was. Het ontbrak vooral aan scherpte en de absolute wil om te winnen. Gelukkig liepen ze geen schade op voor de rust.

In de rust werden er wat zaken omgezet, Audrey de Bruine gaf de handschoenen over aan Anna de Keizer en ging zelf voorstopper spelen. Ninah van der Vliet werd rechtshalf en Indya van Oeveren (later Carolijn Visser) linkshalf. MZC kwam helaas weer slap uit de kleedkamer en het duurde dan ook niet lang of SC Gastel wist hiervan te profiteren en Anna de Keizer te passeren. Wat overigens totaal niet aan Anna lag maar aan de nonchalance waarmee MZC stond uit te verdedigen. 2-1. De spanning was weer volledig terug in de wedstrijd. Gelukkig was dit direct het moment dat MZC door had dat er keihard gevochten zou moeten worden voor een overwinning en zo zou dus ook geschieden. Na een strakke pass van Julia Bos kon de al weken zeer sterk spelende May-Britt Berrevoets (foto midden) ontsnappen over de rechterkant en met een droge knal gooide zij de wedstrijd opnieuw in het slot. 3-1. Nu had MZC de wedstrijd volledig onder controle en volgde er wat kansjes. MZC kreeg een vrije trap op een meter of 20-25 van het doel, een behoorlijke afstand maar met een beetje wind in de rug geen probleem voor Gerlieze Schot (foto links) die de bal van die afstand vol in de kruising schoot met haar gouden linker been. 4-1! Even later zou Gerlieze de eindstand op het bord zetten met een Lucky goal. De keepster van de tegenstander kreeg de bal niet onder controle en Gerlieze kon eenvoudig door haar benen de 5-1 op het bord zetten en haar eigen record verder aanscherpen met nu inmiddels 35 goals in officiële wedstrijden dit seizoen!gerlieze

Uiteindelijk een knappe prestatie weer van de meiden. Een duidelijke overwinning van 5-1 op de nummer 2 en directe concurrent SC Gastel zorgt ervoor dat MZC volgende week bij Yerseke nog slechts 1 punt nodig heeft om voor de 2e keer dit seizoen kampioen te worden in de 1e klasse!!!

Selectie MZC:

Anna de Keizer, Nienke in ’t Anker, Luna Xausa, Ninah van der Vliet, Isabel de Broekert, Indy Kristalijn, Kris Papeveld, Audrey de Bruine, Indya van Oeveren, Gerlieze Schot, Julia Bos, May-Britt Berrevoets, Carolijn Visser en Leila Kordic

Doelpunten in officiële wedstrijd 2015-2016 (incl. Beker)

Gerlieze 35
Leila 18
May-Britt 14
Julia 10
Kim 8
Carolijn 7
Luna 3
Elaine 3
Audrey 3
Isabel 2
Kayleigh 2
Elke 1
Indy 1
Veerle 1