MZC’11 D3 kampioen!

D3 is tot nu toe ongeslagen. Met het minst aantal wedstrijden staat D3 bovenaan en is bij winst of gelijkspel kampioen. De ouders lijken zenuwachtiger dan de spelers zelf .
Vandaag spelen we uit tegen VCK D2 uit Koudekerke, op het hoofdveld (kunstgras). We zijn als team bijna compleet. Alleen Shevan en Jamie (Slokkers) ontbreken. We starten met Brett op de goal; achter vlnr Koen, Tygo, Therry en Robin; midden vlnr Freek, Ian en Efraïm; voor vlnr Lucas, Jamy (Rossen) en Youri. Wissels zijn Tim Suur en Joep.

De MZC’11-mannen zijn goed bij de les en houden de deur achterin goed dicht. Bij het veroveren van de bal door Tygo, wordt Lucas snel in stelling gebracht. Hij gaat alleen op de keeper af, legt hem rechts af, waarna een voorzet volgt van Youri. Een schot van Lucas wordt nog geweerd door de keeper van VCK. Vervolgens wordt over links weer voorgezet en na wat gerommel komt de bal voor Freek zijn linker en schiet hem linksonder in het hoekje. 0-1. Daarna dringt VCK aan, maar de verdediging met Koen, Tygo, Therry en Robin houden goed stand. Brett houdt zijn doel schoon. Uit een corner van Jamy kopt vervolgens Lucas net naast. Niet veel later krijgt Jamy de bal, steekpasje binnendoor naar Lucas. Lucas gaat alleen op de keeper en maakt droog 0-2. Kort daarna gaat MZC opnieuw in de aanval. Efraïm heeft de bal, maar voordat hij kan passen wordt een overtreding op hem gemaakt. Jamy neemt van ongeveer 20 meter afstand de vrije trap. Via de muur verdwijnt de bal in rechterbovenhoek. 0-3. VCK is de kluts helemaal kwijt. Lucas passt de bal, maar wordt door VCK-verdediging tegengehouden. De afvallende bal wordt door Freek direct met rechts in de rechterbovenhoek gekruld. 0-4. Tim gaat daarna vanaf het middenveld alleen op avontuur en schiet gedecideerd met rechts over de keeper in de linkerhoek. 0-5. Jamy krijgt de bal, stuurt wederom Tim alleen op de keeper af, Tim legt keurig af naar links en Lucas kan de bal er zo in lopen. 0-6. Daarna is de honger van MZC wel gestild en krijgen ze een beetje de kampioenskriebels. VCK kan op adem komen; via een corner over links schieten ze hoog op de goal. De bal gaat net over het hoofd van Koen en Brett wordt verrast. 1-6.

De tweede helft moet MZC op gang komen. VCK heeft de eerste minuten de overhand en schiet in de eerste minuten op de lat buiten bereik van Brett. Daarna krijgt VCK in de rebound nog een schietkans en die gaat er wel in. 2-6. Het wordt nu wel weer een beetje spannend. Maar Robin, Koen, Tygo en Joep rechten de rug en houden de VCK-aanvallen goed tegen. In een tegenaanval stuurt Ian Youri alleen op de goal af, hij krult de bal over de keeper, maar de bal zeilt vanaf rechts voorlangs. Wij worden weer brutaler, getuige de panna van Jamy. Freek stuurt Lucas met een steekpassje over links, afleggertje naar het midden en Tim scoort met een ‘droog’ intikkertje. 2-7. Kort daarna krijgt Youri de bal. Hij geeft een mooie assist op Lucas en hij lobt de bal over de keeper. 2-8. En weer verovert Tim de bal op het middenveld, stuurt direct Lucas op pad, die wederom cool blijft en de bal droog langs de keeper schuift. 2-9. VCK raakt gefrustreerd wat resulteert in een tik op Lucas zijn enkel. Hij moet de wedstrijd verlaten. Tim was daarvoor ook al geblesseerd uit het veld gegaan. Maar de 11 fitte mannen op het veld houden goed stand en laten (in de laatste minuut) bij een corner nog één doelpunt toe. Eindstand 3-9.

HET FEEST KAN BEGINNEN, KAMPIOENEN!!! De appel champagne vloeit rijkelijk bij VCK en er worden prachtige kampioensshirts uitgereikt. MCZ is een waardig kampioen rijker. Johan en René, jullie hebben het fantastisch gedaan met de mannen.