MZC MD1 – Halsteren MD1

Afgelopen zaterdag stond voor MZC de belangrijke thuis wedstrijd tegen Halsteren op het programma. Door personele problemen bij MC2 werden Elise Kemper, Lucy Schults en Senna van Aken aan MC2 afgestaan en werd Leila Kordic voor de bank na haar eigen wedstrijd met MC1 bij de selectie gehaald. De voorgaande 3 ontmoetingen gingen allen verloren en het beloofde daarom een zeer lastige ochtend te worden.

MZC begon rommelig aan de wedstrijd en schakelde veel te langzaam om. Dit leverde direct wat kleine kansjes voor Halsteren op maar Annabel van Damme wist haar doel goed leeg te houden. Na ongeveer 15 minuten ging het toch mis en was de MZC verdediging kansloos na een (in onze ogen 😉 ) overtreding op voorstopper Femke Krijgsman. Helaas werd dit niet gezien en wist Halsteren de kans goed af te maken. Met het uitvallen van Femke volgde er wat wisselingen bij MZC en zo ging Nicole van Hoek op de voorstopper positie spelen en kwam Julia Sandere in het veld als links back. Langzaam maar zeker kreeg MZC het middenveld steeds meer in handen met Veerle van de Vijver en Lynn van Splunder op de halfs en Elaine Fertoute als midmid. Sennah Baptist ging naar de kant en voor haar kwam Leila Kordic binnen de lijnen. MZC werd steeds gevaarlijker en het duurde dan ook niet lang of het was rechterspits Anouk Koster die van dichtbij de 1-1 kon maken na een gevaarlijke uitbraak via Leila Kordic. Bijna meteen vanaf de aftrap en op slag van rust wist Leila Kordic de 2-1 te maken na een goede pass van Elaine Fertoute.

In de rust besproken dat er rustiger gespeeld moest worden om deze wedstrijd tot een goed einde te brengen. Er werd als team besloten geen omzettingen te doen en voorlopig op dezelfde manier door te blijven spelen. MZC begon sterk aan de tweede helft, achterin stond het als een huis en kwam de verdediging onder leiding van aanvoerster Yaiza Berrevoets nauwelijks meer in de problemen. Het middenveld speelde opper machtig en daardoor werd de voorhoede met Alysha Nieuwenhuize, Leila Kordic en Anouk Koster steeds vaker in stelling gebracht. Het duurde dan ook niet lang voordat Leila Kordic de wedstrijd op slot gooide door de 3-1 te maken. Er werd gewisseld aan MZC kant en Sanne de Keijzer verving Mira Roks waardoor en ging in de spits spelen, Alysha van Nieuwenhuize verhuisde naar de rechtshalf en Lynn van Splunder naar de rechtsback. MZC bleef doorgaan met aanvallen en het werd met een zeer mooie goal van Elaine Fertoute al snel 4-1. Femke en Sennah kwamen weer binnen de lijnen voor Julia Sanderse en Leila Kordic. Niet veel later maakte Alysha van md1Nieuwenhuize er zelfs 5-1! van. Vlak voor tijd viel Sennah Baptist op haar schouder terwijl ze een bal probeerde aan te nemen en brak hierbij haar sleutelbeen. Zo eindigde de wedstrijd toch jammer genoeg met een domper en zal MD1 Sennah een aantal weken moeten missen.

Al met al een sterke wedstrijd van MZC zijde en daarmee doet ook MD1 vol mee voor het kampioenschap! Volhouden meiden!!

Selectie MD1:

Annabel van Damme, Mira Roks, Yaiza Berrevoets, Femke Krijgsman, Nicole van Hoek, Julia Sanderse, Lynn van Splunder, Elaine Fertoute, Veerle van de Vijver, Sennah Baptist, Sanne de Keijzer, Anouk Koster, Alysha van Nieuwenhuize en Leila Kordic.