Spectaculaire midweekse wedstrijd voor MC1

Afgelopen woensdag stond de inhaalwedstrijd tegen Yerseke MC1 op het programma. Door het ontbreken van Gerlieze Schot werden Elaine Fertoute en Anouk Koster van MD1 bij de selectie gehaald.

MZC starte sterk aan de wedstrijd en al binnen 2 minuten wist Audrey de Bruine MZC met een schitterende goal op voorsprong te zetten 1-0. Audrey krulde de bal van buiten de zestien over de keepster in de lange hoek. Yerseke reageerde hier direct op en de snelle aanvalsters van Yerseke strafte een communicatie foutje in de verdediging van MZC dan ook direct af. 1-1. Gelukkig raakte MZC hiervan niet van slag en was het niet veel later Leila Kordic die de voorsprong voor MZC weer op het bord zetten. 2-1, bijna direct hierna werd het 3-1 weer via de voet van Leila Kordic maar nu zat er een hoofd van een Yerseke speelster tussen waardoor de keepster wederom kansloos was. 3-1.

MZC bleef aanvallen via de sterk speelende May-britt Berrevoets en Leila Kordic waar de backs van Yerseke geen weerwoord op hadden. Het duurde dan ook niet lang voordat wederom Leila Kordic de 4-1 wist te maken met haar derde van de avond. Maar ook Yerseke bleef erg gevaarlijk en de verdediging van MZC had haar handen vol, vooral de backs Nienke in ’t Anker, Kris Papeveld en later Isabel de Broekert en Elaine Fertoute hadden het zwaar tegen de snelle spitsen van Yerseke. Yerseke wist dan ook vrij eenvoudig de 4-2 te maken. Maar op slag van rust vergrote MZC haar voorsprong weer via dit maal midmid Julia Bos die een zeer sterk optreden ook met een goal wist te bekronen. Helaas had Yerseke weer direct antwoord waardoor de Ruststand 5-3 werd.

In de rust afgesproken minder risico’s te nemen en vooral ook de linie’s dichter op elkaar te laten spelen zodat achterin wat meer zekerheid zou komen. Direct vanaf de aftrap kwam MZC op 6-3 via de van een hamstring blessure terugkerende Kim Bouterse. Alleen wederom had Yerseke antwoord en maakte in korte tijd de 6-4. MZC bleef aanvallen en maakte het verschil nogmaals groter via de vierde van Leila Kordic (zie foto) 7-4.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Nu zou het toch moeten lukken deze wedstrijd uit te spelen. Maar het ging niet beter lopen bij MZC en tot overmaat van ramp moest aanvoerster en laatste vrouw Luna Xausa het veld verlaten met kramp. Het centrum bestond nu uit Indy Kristalijn en Isabel de Broekert. Helaas had ook keepster Yara Tolhoek last van haar enkel en oogde daardoor ook niet fit. Er waren meer speelsters allemaal met kleine pijltjes en het drukke programma leek zijn tol te gaan eisen. MZC bleef vechten voor wat het waard was maar kon er helaas niet voor zorgen dat het eerste puntverlies sinds oktober zou plaats vinden en de wedstrijd eindigde dus in een korfbal uitslag 7-7. Beiden ploegen kwamen trouwens in de slotfase nog goed weg want er had aan iedere kant een penalty gegeven mogen worden. Eerste was het Yerseke die er recht op had door een hands bal in de zestien van MZC en daarna werd MZC speelster Anouk Koster hard onderuit gehaald in de zestien van Yerseke.

Terug kijkend een terechte uitslag, beide ploegen speelde vol op de aanval soms zelf teveel dat beide trainers er bijna gek van werden. Maar daardoor werd een spectaculaire wedstrijd die voor de neutrale toeschouwer zeer interessant geweest zal zijn. Zaterdag wacht de uitwedstrijd bij Welberg die ook niet eenvoudig zal worden met al het blessure leed waar MZC mee kampt.

Selectie:
Yara Tolhoek, Nienke in ’t Anker, Luna Xausa, Isabel de Broekert, Indy Kristalijn, Kris Papeveld, Indya van Oeveren, Audrey de Bruine, Kim Bouterse, Julia Bos, May-Britt Berrevoets, Leila Kordic, Carolijn Visser, Elaine Feroute en Anouk Koster.