MZC’11 VR2 ontsnapt in slotfase aan nederlaag

Na twee goede wedstrijden kon MZC’11 VR2 zaterdag tegen hekkensluiter IJzendijke VR2 de positieve lijn niet doortrekken. Vanaf het begin van de wedstrijd kwam MZC niet in haar ritme. IJzendijke toonde zich van meet af aan strijdvaardiger dan de thuisploeg.

MZC leed door de inzet van IJzendijke veel balverlies en kwam nauwelijks tot goede aanvallen. Het spel van IJzendijke oogde frisser, maar ook de gasten creëerden geen echte doelkansen. Verder dan een aantal hoekschoppen kwam het niet. Tijdens het duel ontstond er wat irritatie door kleine overtredingen over en weer. Halverwege de eerste helft kwam Marjolein Verhoek, in een poging de bal nog te raken, hard in botsing met de keepster van IJzendijke. Deze moest geblesseerd het veld verlaten.

De enige kans voor MZC in de eerste helft was voor Anouk Verwest. Haar inzet was te zacht om de keepster te verontrusten. Aan de andere kant ontsnapte MZC. De scheidsrechter wees niet naar de stip, toen een aanvalster van IJzendijke in het strafschopgebied tegen het gras ging. Een handsbal voorafgaand aan deze valpartij was onopgemerkt gebleven. De rust brak aan met een 0-0 stand.

Na de rust pakte MZC de zaken iets beter aan. Het werd ook dreigender. Het spel speelde zich meer en meer op de helft van IJzendijke af. Het gevaar van een counter lag daarmee wel op de loer. In de voorhoede nam Bianca v.d. Helm het team weer op sleeptouw. Dat leidde tot een paar doelpogingen. Achterin hield de defensie o.l.v. Nelleke Neele nog stand. In de 65e minuut ging het mis. Aan de linkerkant werd balverlies geleden. Een speelster van IJzendijke snelde naar voren en speelde de bal breed. De goed vrijgelopen spits ontving de bal en trof doel: 0-1.
Een tegenvaller. Na dit doelpunt werd door MZC nog driftiger de aanval gezocht. Er werd wat beter gecombineerd. Jaimy van Leersum kwam zo een keer alleen voor de keepster, maar moest te ver uitwijken om de bal in het doel te kunnen werken. In de 70e minuut breidde IJzendijke de voorsprong uit. Een ogenschijnlijk onschuldig schot verraste keepster Ilse Kloet, die daarvoor met een prachtige redding verder onheil nog had voorkomen. Helaas stond MZC  nu op een 0-2 achterstand.

Met nog een kwartier op de klok ging MZC alles of niets spelen. De druk op het doel van IJzendijke werd steeds groter. Het risico op een snelle tegenaanval ook. Zo ontsnapte MZC aan nog een tegentreffer, doordat een schot op de paal belandde. Met nog zo’n 5 minuten op de klok moest Judith Zweistra na een lange behandeling i.v.m. ademhalingsproblemen het veld verlaten. De scheidsrechter trok de tijd van het oponthoud bij de reguliere speeltijd. Met nog 3 minuten te spelen wist Bianca v.d. Helm met een goed schot de keepster te passeren: 1-2. Een alles of niets offensief volgde. In de laatste minuut leek een aanval van MZC voldoende weggewerkt te worden door IJzendijke. De opkomende Nelleke Neele nam de bal van zo’n 30 meter in een keer op de schoen en zag tot ieders grote vreugde de bal over de verraste keepster in het doel verdwijnen: 2-2.
Zo ontsnapte MZC op de valreep aan een nederlaag.

Nelleke Neele (links) maakster van de 2-2 in actie tijdens het duel tegen Ijzendijke!