MZC’11 VR1 wint van hekkensluiter

Vandaag het inhaalduel tegen hekkensluiter NEO’25 uit Sprang-Capelle.
We wisten wat ons te wachten stond, in Brabant wordt altijd fysieker en harder gespeeld.

We moesten het team aanpassen vanwege de blessure van Samantha en een zieke Jetske. Ellen Bijzet als laatste vrouw, Danielle in de spits en Judith op het middenveld. De afspraken die we vooraf maakten, lukten niet helemaal! Veel wind en het harde spel maakte dat onmogelijk. In het eerste kwartier houdt Emmelie ons op de been door twee kansen onschadelijk te maken.  Daartegenover staat een klein kansje van MZC.
Romy wordt fel op de huid gezeten en komt daarom nog niet tot scoren.

Mirthe gaat door haar enkel, maar kan door. Het is steeds net niet… Tot net voor rust, dan is het Daan die goed druk zet en tot twee maal toe de bal weet te veroveren en deze rustig in de hoek schuift. Onbereikbaar voor de keepster, 0-1. Mooi moment om de rust in te gaan.

Na rust hebben we de wind mee en volop kansen. Het is soms erg rommelig, gevolgd door mooi combinatiespel. In de 57e min wordt Romy diep gestuurd door Judith. Ze wordt neergehaald, maar uit de vrije trap wordt te weinig gehaald. Ook een schot van Nicole is net niet zuiver genoeg. In de 71e min is het Romy die met een mooie actie Danielle weet te bereiken, zij schiet mooi en rustig in de hoek: 0-2!

Af en toe worden er mooie combinaties laten zien. Stella onderschept de bal, speelt Danielle in, die vervolgens op Romy kaatst. Romy weet wel raad met deze bal en schiet de 0-3 binnen! Er volgen nog wat mooie aanvallen, maar scoren doen we niet meer. Weer een mooie prestatie en de aansluiting met de top is er weer!

 

vr1