MZC’11 VR1 stunt bij koploper

Met een goede bespreking vooraf waar de puntjes op de i werden gezet, wat nodig was wat betreft houden aan afspraken, hoopten we vandaag een goed resultaat te behalen.
We wisten hoe Zuidland speelt en daar werden we zo goed mogelijk op voorbereid. De groep begreep goed dat alles moest kloppen wilde we dit team goed bespelen.
Vanaf het begin werd er door MZC goed voetbal en prima positie spel gespeeld. De voorgestelde opbouw lukte telkens weer. Mooie aanvallen, goede druk en heel veel inzet. Zola, Romy en Jetske krijgen kansen en de ene actie is nog mooier dan de ander. Vooral  positief was het positiespel van MZC, veel tweede ballen waren nu voor hun.  In tweede instantie kon Zuidland geen vuist maken doordat MZC over het hele veld net iets sterker was. Zuidland moest achter ons aan! De verdediging kon zorgen voor rust en een goede opbouw. Na 32 minuten is er dan de mooie aanval en Romy kan mooi en rustig scoren, 0-1…. zou het dan gaan gebeuren!
MZC blijft goed en geconcentreerd spelen, keepster Emmelie speelt een belangrijke rol bij de corners.
Zuidland krijgt twee kansen en ook voor MZC volgen er nog 2. Het blijft 0-1.

In de rust werden we gewaarschuwd voor de tweede helft, Zuidland zal uit een ander vaatje gaan tappen. De goed leidende scheidsrechter was het praten meer dan zat en dat was niet in ons nadeel.
Romy was onhoudbaar, Zola verrassend en Ellen solide en nuttig. Mirthe speelt de beste speelster van Zuidland uit de wedstrijd, Marjolein mag het afmaken. Na het uitvallen van Samantha moeten Stella, Franka, Daniek en Emmelie het achterin dichthouden. Een tweede helft die veel energie kostte en niet altijd even mooi was ….. maar als team weten weet MZC 96 min te volbrengen. Een geweldige teamprestatie, een gelukkige teamleider ( mooi verjaardags cadeau) en een trotse trainer.