MZC wint uiteindelijk makkelijk uit bij GPC Vlissingen

Nadat vorige week thuis tegen SSV de zegereeks van 7 wedstrijden op rij stop werd gezet door een gelijkspel, was het de taak om dit weekend een nieuwe zegereeks in te zetten bij GPC Vlissingen. MZC is nog wel vanaf 17 oktober ongeslagen in de 2e klasse, laat dat ook meteen de datum zijn dat GPC voor het laatst thuis won. De statistieken in het voordeel van MZC maar wat is er mooier voor GPC dan thuis te winnen van de koploper.

Op een hobbelige veld werd er om half 3 afgetrapt, Freek Torensma had de tos gewonnen en op aandringen van Ramon Janson werd er in de 1e helft begonnen met de wind tegen. GPC vloog er het 1e kwartier bovenop en liet MZC niet voetballen, in de omschakeling wilden ze er ook snel uit komen met lange ballen op de snelle aanvallers. Tot grote kansen kwam GPC niet. Het 1e wapenfeit van MZC kwam uit een vrije trap van Ramon die de keeper van GPC goed naar de zijkant verwerkte. Vlak voor rust kreeg Ingmar nog een kans in de 16 meter maar kon net niet genoeg vaart met de bal meegeven om over de keeper heen te koppen. Zo gingen beide ploegen rusten met een 0-0.

De 2e helft met de wind in de rug mocht MZC aftrappen. Een paar minuten na rust was er de grootste en laatste kans voor GPC deze wedstrijd. Remon de Vlieger mocht aantreden voor een vrije trap van 25 meter, hij krulde de bal richting de bovenhoek maar Jurgen Schoenmakers stond goed opgesteld en kon zo de bal makkelijk vangen. Het was een slordige wedstrijd verder met niet heel goed voetbal. 20 Minuten voor tijd was er een uitrap van Jurgen die voorbij iedereen ging en Ramon met een paar verdedigers in zijn rug richting de keeper ging, Ingmar Quist die deze middag overal te vinden was op het veld was goed meegelopen en Ramon kon zo een niet te missen kans aan Ingmar geven die hem met links binnenschoof. GPC die daarna 2 keer wisselden en aanvallender ging spelen kwam niet tot kansen, zo werd 5 minuten voor tijd Ramon de diepte ingestuurd en met wat vallen en opstaan schoot hij beheerst de 0-2 en daarmee zijn 23e van het seizoen alweer binnen. In blessuretijd mocht Ramon op randje van buitenspel nog eens richting de keeper en kon zo ook nog zijn 24e meepakken.

Zo werd er met 0-3 gewonnen in een toch wel lastige uitwedstrijd, weer liet MZC zien dat het weinig tot geen kansen tegen krijgt en het geduld op kan brengen om te wachten op de goal die vaak valt.

 

Foto van de eerder gespeelde thuiswedstrijd. Ramon Janson scoorde ook toen twee x!

Foto van de eerder gespeelde thuiswedstrijd. Ramon Janson scoorde ook toen twee x!

Volgende week heeft de selectie een weekje vrij en kan het nog even goed uitrusten voor de ontknoping van de competitie. Hierbij willen we ook alle supporters weer bedanken, die toch weer de tijd nemen om te komen kijken. De volgende wedstrijd is 2 april thuis tegen Nieuwdorp 1 die de laatste 6 wedstrijden op rij hebben gewonnen en daarmee ook 1e staan in de 3e periode.

 

Opstelling: Jurgen, Lars, Freek, Jesse, Mike (30. Melchior), Corne, Mathijs, Martijn, Jorick (60. Dennis), Ingmar en Ramon