MZC MC1 in laatste 20 minuten langs Welberg MC1

Afgelopen zaterdag stond de uitwedstrijd bij Welberg MC1 op het programma. In het najaar werd hier nog 1-1 gespeeld en met alle afwezigen vandaag beloofde het een zeer lastige ochtend te worden. Kim Bouterse was er wederom niet bij na het oplopen van weer een nieuwe hamstring blessure afgelopen woensdag tegen Yerseke en dat nadat ze afgelopen woensdag pas na 6 weken eindelijk haar rentree maakte. Veder ontbrak Kris Papeveld ivm griep. Met 4 speelsters in de selectie met kleine blessures en maar 1 wissel beloofde ook dat zeer spannend te worden.

MZC starte geconcentreerd aan de wedstrijd en al vrij snel kwamen ze op voorsprong.  Gerlieze Schot scoorde vanuit  een goede voorzet van Leila Kordic. Met deze snelle voorsprong hoopte MZC wat meer rust te krijgen maar Welberg was niet van plan zich snel gewonnen te geven en zij vielen steeds goed aan. Achterin had MZC het steeds lastig tegen de fysieke speelsters van Welberg en vooral gelegenheid back Audrey de Bruine moest fikse duels uitvechten wat ze overigens uitstekend deed. De rest van de eerste helft verliep rommelig ook al werd er met vlagen zeer goed gevoetbald door MZC. Zo werden er steeds goede combinaties opgezet tussen Luna Xausa en Nienke in ’t Anker om achterin onder de druk uit te voetballen. Op het middenveld waren het vooral Julia Bos en Gerlieze Schot die voor rust en aanvoer naar de voorste linie zorgde. Dit resulteerde in een paar redelijke kansen maar geen doelpunten. Zo bleef die ruststand 0-1.

In de rust gaf keepster Yara Tolhoek aan eigenlijk niet verder te kunnen en ook Luna Xausa was had last door een blok wat zij eerder die wedstrijd zette. Afgesproken werd om Yara helemaal niet meer in het spel te betrekken zodat zij niet teveel te doen zou hebben. Normaal gesproken wordt zij veel betrokken in de opbouw van MZC maar vandaag dus even niet. Direct na rust kreeg Welberg twee grote kansen op de gelijkmaker maar beide keren liet Yara Tolhoek zien waarom zij het doel van MZC verdedigd. De staf was er niet gerust op dat deze wedstrijd tot een goed einde gebracht zou worden en er moest dan ook iets gebeuren. Er volgde een blessure behandeling voor Indy Kristalijn nadat zij een bal vol op haar bril kreeg en dit gaf de mogelijkheid eens iets te proberen wat we nog niet eerder gedaan hadden. MZC spits Carolijn Visser werd opgeofferd en er werd omgeschakeld van 4-3-3 naar 4-4-2 Gerlieze Schot ging als verdedigende middenvelder spelen en Julia Bos daarvoor. De meiden pakte dit wonder boven wonder zeer goed op en al na twee minuten was het raak. De twee overgebleven spitsen Leila Kordic en aanvoerster May-britt Berrevoets werden weggestuurd door Julia Bos en konden samen op de keepster af, deze wist de bal nog te keren maar Julia Bos maakte uit de rebound de 0-2. mc1
Even later maakte Leila Kordic er direct 0-3 van. Dit was het juiste moment om de laatste wissel toe te passen. Keepster Yara Tolhoek verliet het veld en Audrey de Bruine nam de handschoenen over. Opdracht nu, de wedstrijd rustig uitspelen. Iets wat deze meiden niet kennen, rustig??? En er werd dus flink aangevallen en Welberg bleek rijp voor de slacht in een kleine 10 minuten tijd werden er nog drie goals gemaakt. Twee keer was het de al weken zeer sterk speelende May-Britt Berrevoets (zie foto) die de keepster verraste en zo de 0-4 en 0-5 maakte. Het slotakkoord was voor topscorer Gerlieze Schot die een vrije trap van een meter of twintig via de onfortuinlijke keepster in de bovenhoek krulde. Mooie goal maar erg zuur voor de zeer goed keepende keepster van Welberg. Eindstand 0-6.

Een prachtig resultaat meiden zeker aangezien alle blessures en de zware wedstrijd tegen Yerseke van een paar dagen eerder. Nu wacht woensdag weer een midweekse wedstrijd ditmaal voor de beker bij Baronie MC1. Ook dit beloofd weer een zeer zware opgave te worden en daarom worden er in ieder geval nog drie verse krachten van MD1 toegevoegd aan de selectie. Daarna mag het team uitrusten met een vrije zaterdag in het vooruitzicht.

Selectie:

Yara Tolhoek, Nienke in ’t Anker, Luna Xausa, Isabel de Broekert, Indy Kristalijn, Audrey de Bruine, Indya van Oeveren, Gerlieze Schot, Julia Bos, Leila Kordic, Carolijn Visser en May-britt Berrevoets.