MC1 neemt de koppositie in de 1e klasse over

Afgelopen zaterdag stond de op papier lastige uitwedstrijd bij SC Gastel MC1 op het programma. SC Gastel was op het moment van aftrappen nog koploper en had van de voorgaande 4 wedstrijden er 3 gewonnen en slecht 1 gelijk gespeeld. Bij MZC ontbraken Kim Bouterse (hamstring blessure) en Indya van Oeveren en daarom werd er een beroep gedaan op de MD1 sterren Elaine Fertoute en Yaiza Berrevoets.

MZC startte de wedstrijd met wind en zon tegen en daardoor was het in de eerste helft lastig voetballen. Het lukte MZC niet echt om dominant te spelen en regelmatig werden door SC Gastel volledig op eigen helft terug gedrongen. Na 15 minuten viel rechtsback Nienke in ’t Anker met een knie blessure uit en maakte Yaiza Berrevoets haar opwachting. Naar mate de eerste helft vorderde kwam MZC steeds meer in haar spel en verplaatste het spel zich steeds meer naar de helft van SC Gastel. Er volgde wat kleine kansen die niets opleverde tot in de 30 minuut Elaine Fertoute met een steekbal dwars door de verdediging van SC Gastel rechtsbuiten en aanvoerster May-Britt Berrevoets weg stuurde, zij kwam 1 op 1 met de keepster van SC Gastel en bleef koel en schoof de 0-1 binnen. Dit was tevens de ruststand.

De tweede helft begon MZC direct fel en drukte SC gastel volledig terug op eigen helft. Een helft waar ze de rest van de wedstrijd ook niet meer vanaf zouden komen. Het middenveld van MZC had de boel volledig onder controle met Audrey de Bruine en Elaine Feroute op de halfs en midmid Gerlieze Schot. Het duurde dan ook niet lang voordat linksbuiten Leila Kordic de 0-2 op het bord wist te zetten. Niet veel later maakte Elaine Fertoute (foto links) de mooiste goal van de ochtend door vanaf de linker kant 3 speelsters van SC Gastel kinderlijk eenvoudig te passeren en vervolgens met buitenkant rechts de keepster nonchalant op het verkeerde been te zetten 0-3. Daarna begon de Gerlieze Schot (foto rechts) show die vanaf 3 posities (midmid, spits en linksbuiten) 3x scoorde, zo werd het uiteindelijk 0-6 en staat Gerlieze inmiddels op 31 goals!  mc1

Uiteindelijk bleek het een eenvoudige uitwedstrijd te worden en nam MZC de koppositie over van SC Gastel. Beiden ploegen hebben nu 10 punten maar MZC heeft een wedstrijd minder gespeeld. De komende 2 thuiswedstrijden worden cruciaal en mocht MZC ze beiden weten te winnen (Arnemuiden en SC Gastel) wordt een 2e kampioenschap op rij zeer waarschijnlijk! Dus vol houden meiden!