MC1 krijgt niet wat het verdient in Breda

Afgelopen woensdag stond de beker wedstrijd in Breda tegen Baronie MC1 op de planning. Een behoorlijk verre afstand voor een midweekse wedstrijd maar door het drukke speelschema waren er geen andere mogelijkheden. Gelukkig kon nagenoeg iedereen mee, alleen Indya van Oeveren moest in Zierikzee achterblijven. Door de vele kleine blessures werd daarom de selectie wat uitgebreid met MD1 speelsters Yaiza Berrevoets en Anouk Koster.

MZC begon niet echt scherp aan de wedstrijd en dat zorgde voor een erg rommelig begin. Beiden ploegen kregen een aantal kansen maar speelde deze niet echt uit. Het zou wel een zeer fysieke wedstrijd worden waar vooral ons eigen fysieke wapen Gerlieze Schot het heel zwaar zou krijgen. Zij het op het middenveld te maken met steeds 2 meiden die allebei een keer zo groot en een keer zo breed waren en ook nog niet de langzaamste. Desondanks kwam MZC steeds beter in de wedstrijd en werd er goed aangevallen, Baronie kwam dan ook bijna niet door het 4 mans middenveld met Audrey de Bruine en May-Britt Berrevoets op de halfs en Julia Bos en Gerlieze Schot in het centrum heen. Daartegenover wist dit midden veld beiden spitsen Leila Kordic en Anouk Koster goed te bereiken en dit resulteerde in aardig wat kansen maar alles ging net naast of over. Om wat meer mogelijkheden voor de goal te krijgen werd Carolijn Visser als extra spits gebracht en werd er terug geschakeld naar het vertrouwde systeem. Dit resulteerde in een paar kleine kansen maar echt gevaarlijk wist MZC niet te worden meer voor de rust.

In de rust werd er afgesproken zo te blijven spelen en onze kansen die toch wel zouden komen af te wachten en vandaar uit toe te slaan. MZC begon dan ook zeer scherp aan de tweede helft, Baronie werd volledig teruggedrongen op eigen helft en van MZC stonden er minstens altijd 9 speelsters op de helft van Baronie. Dit resulteerde in de ene na de andere kans, vooral Kim Bouterse, Leila Kordic en Julia Bos doken meerdere malen zeer gevaarlijk voor de goal van Baronie op. Maar helaas mocht de bal er maar niet in. Aan de andere kant was er weinig te doen meer de tweede helft en had de verdediging de boel volledig onder controle met op de backs Indy Kristalijn en Isabel de Broekert en later Nienke in ’t Anker en Kris Papeveld en vooral het centrum stond erg goed met Yaiza Berrevoets en aanvoerster Luna Xausa. Yaiza Berrevoets (zie foto) speelde zo goed dat iedereen het er over eens was dat zij verre weg de beste speelster op het veld was vandaag! 

Als er in een bekerwedstrijd niet gescoord wordt en het na 70 minuten nog steeds 0-0 staat volgen er penalty’s en zo gebeurde dus ook. Er volgde een zenuwslopende penalty’s reeks met helaas aan het einde een grote domper voor MZC. Wie er miste doet er niet toe want winnen of verliezen in voetbal doe je met z’n allen. Jammer was wel dat de heldenrol die keepster Yara Tolhoek neerzette door 4!! penalty’s te stoppen helaas niet voldoende was voor de overwinning. Erg zuur natuurlijk na een wedstrijd waarin eigenlijk maar 1 ploeg recht had op de overwinning. De coach van Baronie verwoorde het dan ook uitstekend door te zeggen dat zij de overwinning gestolen hadden.

Helaas is er nu een einde gekomen aan een geweldige reeks in het bekertoernooi wat begon in de groepsfase met overwinningen op 1e klassers SC Gastel (1-5) en Nieuwland (4-1) en vervolgens met overwinningen op hoofdklassers Roosendaal (2-0) en Terheijden (4-1). Daarom mogen de meiden ook terug kijken op een geweldig toernooi en kunnen ze met opgeheven hoofd het toernooi verlaten en zich volledig gaan concentreren op de rest van de competitie waar nog genoeg uitdagingen zullen liggen! Nogmaals meiden wij als trainers en ik weet zeker ook jullie ouders zijn trots op het resultaat wat jullie neergezet hebben, ga zo door!!