Wind spelbreker in Lage Zwaluwe

Op zaterdag 20 februari vertrok de hoofdmacht van MZC’11 naar Lage Zwaluwe. Daar waar de lokalen van V.V. Zwaluwe zijn wedstrijden afrond op het kunstgrasveld op het sportpark ‘de Kwarrehoek’, gelegen aan het rand van het dorp.

Aangekomen op het sportpark bleek al snel dat de wedstrijd gespeeld zou worden onder erbarmelijke omstandigheden. Ook gaf het ‘open’ boerenlandschap de storm vrij spel.

Met een wat gewijzigde opstelling ten opzichte van vorige week ving de wedstrijd aan; zo stond Jesse van der Linden na een blessureperiode weer in het centrum en verving Wessel Goud de geblesseerde Dennis Dekker, maar ook door het ontbreken van onze vaste sluitpost Jurgen Schoenmakers maakte good-old Ruud van der Linden – momenteel rustend lid – zijn rentree bij het eerste elftal. De wedstrijd die onder begeleiding stond van de voortreffelijk fluitende scheidsrechter Schenkels.

Al snel bleek deze middag geen walk-over te worden voor MZC’11. Ondanks dat we de eerste helft de wind in de zeilen hadden creëerden we weinig kansen. Eenmaal werd Wessel Goud in stelling gebracht door een voorzet van Ramon Janson en schoot Mathijs Hage door een spaarzaam goede aanval bij de korte hoek voorlangs.

Toch komt MZC’11 vroeg in de eerste helft op voorsprong (5de minuut). Een voorzet van de opkomende Ingmar Quist word dusdanig getoucheerd dat hij, ietwat gedragen door de wind over de doelman in het goal verdwijnt.

Ook in verdedigend opzicht is er de eerste helft weinig aan de hand, totdat de tegengoal op een onfortuinlijke manier valt. Een corner vanaf rechts werd bij de tweede paal terug gekopt. Door het wat ongelukkig uitverdedigen komt deze voor de voeten van een Zwaluwe-speler die via één van onze verdedigers de 1-1 binnenschiet. Ook een typerende goal voor deze middag.

Toch smaakt de thee niet heel bitter. Laat in de eerste helft (38ste minuut) krijgt MZC’11 een al dan niet verdiende vrije trap op een meter of 25 buiten het vijandelijk doel. Een buitenkansje zal Corné Schilperoort gedacht moeten hebben. Rekeninghoudend met de omstandigheden schiet hij de bal onhoudbaar binnenkant paal binnen.

Na het drinken van de thee en dat iedereen zich ervan bewust was dat we een heimelijke tweede helft tegemoet zouden gaan konden wij ons opmaken voor de resterende minuten.

Met de wind in ons nadeel hebben we verzuimd de deur op slot te gooien. Met een aantal doelrijke kansen hadden we het ons de tweede helft gemakkelijker kunnen maken. De altijd trefzekere Ramon Janson zag zijn inzet oog in oog met de keeper tot tweemaal toe strandden. Buiten deze twee spaarzame momenten zijn er weinig bednoemenswaardige acties te vermelden, zodoende het 2-1 bleef. Ook gold dit voor V.V. Zwaluwe, dat aanvallend geen vuist kon maken deze middag.

Wel het benoemen waard is dat we deze overwinning als collectief over de streep hebben weten te trekken en dat we kunnen concluderen dat we met nauwelijks goed voetbal , – door de al genoemde omstandigheden – ook dit soort wedstrijden winnend weten af te sluiten. Chapeau!