MZC’11 VR2 komt goed uit de winterstop

Na een wedstrijdloze periode van bijna 2 maanden moest MZC’11 VR2 zaterdag voor het eerst weer aantreden voor een competitiewedstrijd. Zeelandia Middelburg VR1 was de tegenstander. Gelukkig kon de wedstrijd op kunstgras worden gespeeld, gezien de grote hoeveelheid regen die de afgelopen periode is gevallen. MZC nam meteen het initiatief en probeerde met de snelle speelsters Jetske Meintema en Romy Messmaker voorin de verdediging van Zeelandia Middelburg onder druk te zetten. Het leverde nog geen doelkansen op. Zeelandia Middelburg kwam er van tijd tot tijd via goede combinaties gevaarlijk uit. Maar ook de gasten konden niet tot gevaarlijke doelpogingen komen, omdat de defensie van MCZ steeds goed stond opgesteld.

Na een klein kwartier spelen werd Jetske Meintema goed in de diepte aangespeeld door Romy Messemaker. Jetske kon vanaf de rechterkant op het doel afgaan. Zij hield zich de verdedigsters van Zeelandia Middelburg keurig van het lijf en passeerde de keepster met een strak schot: 1-0.

Een mooi begin van de wedstrijd. Zeelandia Middelburg bleek niet aangeslagen. Met goed combinatiespel probeerde het de wedstrijd te doen kantelen. Met name de aanvoerster van de ploeg uit Middelburg speelde een sterke wedstrijd op het middenveld. Haar passes bezorgden de verdediging van de thuisploeg handenvol werk. In de 25e minuut leidde dat tot een vrije trap op 20 meter van het doel. Keepster Ilse Kloet zag de bal, die onderweg wellicht van richting veranderd werd, achter zich in het net belanden: 1-1. Een tegenvaller voor MZC, dat lekker in de wedstrijd zat.

Onmiddellijk trok de thuisploeg weer ten aanval. Na een prachtige aanval kwam Romy Messemaker in goede positie bij de goal. Zij koos voor een schot; de keepster keerde de inzet. Vlak voor de rust was het opnieuw de ijverige Romy Messemaker die een mooie pass gaf op Sanne Timmerman, die Jetske Meintema had afgelost in de voorste linie. Sanne zette goed door en maakte alleen voor de keepster geen fout: 2-1. Een mooie ruststand.

Na de rust bleef het een aantrekkelijke wedstrijd. Beide ploegen lieten van tijd tot tijd leuk voetbal zien en creëerden beide enkele mogelijkheden. De defensies hielden vooralsnog stand. Naarmate het duel vorderde, slopen er onnauwkeurigheden in het spel. Zo kon Nelleke Neele na een iets te kort gespeelde terugspeelbal, zelf nog net een tegenstandster van scoren afhouden. Aan de andere kant schampte een inzet van de linkerkant nog net de paal, maar leverde geen doelpunt op voor MZC. Een prachtige aanval over de rechterkant, waarbij rechtsback Nynke de Vries de vrije ruimte goed benutte, mistte een doeltreffende afwerking. De inzet van Nynke was niet krachtig genoeg, waardoor de keepster de bal makkelijk onder controle kon krijgen. Keepster Ilse Kloet moest ook een keer met een uiterste inspanning een inzet van Zeelandia Middelburg onschadelijk maken; zij tikte de bal nog net tot een hoekschop. In de 82e minuut leek MZC de wedstrijd te beslissen. Na een fase met wat druk op het doel van Zeelandia Middelburg mocht Sanne Timmerman een vrije trap nemen van de rechterkant. De inzet kwam in de buurt van Bianca v.d. Helm die de bal met haar lichaam over de doellijn kon lopen: 3-1. De buit leek binnen.

Zeelandia Middelburg zette in de slotfase nog alles op alles om een nederlaag af te wenden. Dat leidde nog tot enkele hachelijke situaties. Een gevaarlijke hoekschop kon door Ilse Kloet nog net aangetikt te worden, waardoor het geen tegentreffer opleverde. In de 90e minuut werd het toch nog spannend. Een dieptepass van Zeelandia Middelburg leek ongevaarlijk. Ilse Kloet beoordeelde de bal verkeerd; zij dook, maar miste de bal. Een aanvalster van de tegenpartij profiteerde van de geboden mogelijkheid: 3-2. Met nog een minuut te spelen kwam MZC niet verder in de moeilijkheden, waardoor MZC een belangrijke zege boekte in de strijd tegen degradatie.

Over 2 weken volgt de lastige uitwedstrijd tegen Smerdiek VR2.