MZC’11 VR2 in blessuretijd onderuit

Zaterdag speelde MZC’11 VR2 de altijd lastige uitwedstrijd tegen Smerdiek VR2. Het verleden leert dat het dikwijls fysieke wedstrijden worden. MZC, dat aantrad met de MB-junioren Nicole Dekker en Ilse Hof, was goed voorbereid op dit duel.

Van meet af aan werd er voor elke meter gestreden. De aanvalsters van Smerdiek werden kort gedekt, zodat zij niet gevaarlijk konden worden. Via snelle aanvallen over de linkervleugel probeerde MZC Anouk Verwest voor de keepster van Smerdiek te zetten. Tot echt gevaarlijke situaties leidde dat niet. Na een kwartier spelen mocht Smerdiek een hoekschop nemen. Aanvankelijk kon keepster Ilse Kloet de bal nog onderscheppen, maar niet klemvast pakken. Een van de speelsters van Smerdiek was er als de kippen bij en kon de bal alsnog in de touwen jagen: 1-0.

MZC liet zich niet van de wijs brengen. Het pakte de draad goed op en kreeg steeds meer het initiatief in de wedstrijd. Het leverde ook mogelijkheden op. Bianca v.d. Helm speelde aan de linkerkant haar tegenstandster uit en krulde de bal naar de verre hoek. Met een uiterste inspanning kon de keepster de bal nog over het doel tikken. Niet veel later brak Sanne Timmerman door de defensie van Smerdiek, maar kon de keepster in de korte hoek net niet passeren. Ook Smerdiek kreeg enkele goede mogelijkheden. Ilse Kloet bleef 2 keer prima overeind in een een-op-een situatie en hield daarmee haar ploeg in leven. Kort voor rust werd de inzet van MZC beloond. Bianca v.d. Helm, die een sterke wedstrijd speelde, waagde een schot. De keepster leek het schot onschadelijk te maken, maar zag de bal via haar handen in het doel verdwijnen: 1-1. Dit was ook de ruststand.

Na de rust probeerde MZC meteen Smerdiek vast te zetten op de eigen helft. Via de snelheid van Anouk Verwest en Sanne Timmerman werd het meteen dreigend. Dat leverde in de 55e minuut een geweldige kans op. Sanne Timmerman snelde over de rechterflank langs haar directe tegenstandster en gaf een prima voorzet af. Anouk Verwest was goed meegelopen en leek de bal eenvoudig binnen te kunnen tikken. Helaas schoof zij de bal naast het doel. Toch kwam MZC op voorsprong. In de 65e minuut werd de bal van de rechterkant voor het doel gespeeld. De keepster van Smerdiek kon de bal niet onder controle krijgen. Deze keer waren de speelsters van MZC attent. Na enig klutswerk was het uiteindelijk Judith Zweistra die de bal het laatste zetje over de doellijn gaf: 1-2.
Smerdiek rechtte de rug en probeerde MZC terug te dringen op eigen helft. In de 70e minuut leidde dat tot een vrije trap. Deze belandde in het strafschopgebied van MZC. Daar werd de spits van Smerdiek iets te vrij gelaten, waardoor zij ongehinderd de bal over Ilse Kloet in het doel kon koppen: 2-2. Een domper na zo’n goede fase van de bezoekers.

In het laatste deel van de wedstrijd stond MZC flink onder druk en kwam er nog maar sporadisch uit. Een keer ontsnapte het aan een tegentreffer toen de bal langzaam via de buitenkant van de paal over de achterlijn verdween. Na negentig minuten spelen stond de gelijke stand nog steeds op het bord en leek deze lastige uitwedstrijd een verdiend punt op te leveren. Met nog een minuut te spelen in de blessuretijd mocht Smerdiek nog een vrije trap nemen op zo’n 25 meter van het doel. Tot ontsteltenis van alle MZC-ers verdween de bal buiten bereik van Ilse Kloet in de bovenhoek: 3-2.
Een flinke teleurstelling om na zo’n mooie teamprestatie met lege handen te staan. En dat was niet voor het eerst dit seizoen.

Volgende week staat al weer de volgende belangrijke thuiswedstrijd op het programma tegen Nieuwdorp VR1.