MZC’11 MC1 door naar de kwartfinale beker!

Afgelopen zaterdag stond de 1/8 finale voor de beker tegen hoofdklasser Terheijden op het programma. Om meerdere redenen beloofde dit een zeer lastige wedstrijd te worden. Zo ontbraken bij MZC vaste keepster Yara Tolhoek, aanvoerster en laatste vrouw Luna Xausa en back Femke Groenevelt ivm vakantie. Verder ontbrak ook Kim Bouterse nog steeds die herstellende is van een hamstring blessure. Topscorer en midmid Gerlieze Schot ontbrak ook maar zou heel misschien op tijd terug zijn. Door het ontbreken van deze speelsters werd er een beroep op MD1 gedaan en werden Anouk Koster, Elaine Fertoute, Yaiza Berrvoets en 1e jaars D Alysha van Nieuwenhuize bij de selectie gehaald. Verder werd ook MB1 speelsters Elke Lievens erbij gehaald.

Tijdens de wedstrijd bespreking vlak voor de wedstrijd kwam er nog goed nieuws, Gerlieze Schot zou rond de rust arriveren en de tweede helft nog mee kunnen spelen. Door deze mentale opsteker stonden alle koppies direct goed en starte MZC fel en zeer geconcentreerd aan de wedstrijd. Het was dan ook direct vanaf de aftrap dat MZC zoals ze zo graag doen veel op de helft van de tegenstander speelde en ervoor zorgde dat Terheijden totaal niet aan voetballen toekwam.  Slechts 1 keer kwam de MZC verdediging in de problemen maar toen wist gelegenheids keepster Alysha van Nieuwenhuize op wonderlijke manier de bal via de paal weg te werken. Daarna ruimde voorstopper Indy Kristalijn de bal en was het gevaar geweken. MZC was zonder de vaste backs Nienke in ’t Anker en Kris Papeveld begonnen omdat we aan de hand van de wedstrijd van vorig jaar gezien hadden dat de buitenspeelsters van Terheijden nogal fysiek waren. Daarom speelde Isabel de Broekert en Audrey de Bruine op deze posities. In de praktijk bleek het mee te vallen en konden de vaste backs al vrij snel hun opwachting maken. MD1 speelsters Yaiza Berrvoets speelde wederom zeer sterk als laatste vrouw en hierdoor kon MZC zich volledig op aanvallen toeleggen. Tien minuten voor rust resulteerde dit in verdiende 1-0 voorsprong via een mooie goal van midmid Julia Bos. Die het middenveld samen met Elke Lievense en Elaine Fertoute volledig onder controle hadden. Dit was tevens de ruststand.

In de rust volgde de warming-Up van Gerlieze Schot en werd Audrey de Bruine voorbereid op het keeperswerk voor de tweede helft. Er werden wat omzettingen gedaan zo kwam het middenveld er met Gerlieze Schot, Elke Lievense en Anouk Koster ander uit te zien. De aanval bestond nu uit Leila Kordic, Julia Bos en aanvoerster May-Britt Berrevoets. MZC begon direct weer zeer scherp aan de wedstrijd en na 2 minuten wist links half Elke Lievense de 2-0 tegen de touwen te schieten. Dit was de genade klap voor Terheijden, vanaf dit moment was het MZC die regeerde en niet veel later leek Gerlieze Schot de wedstrijd te beslissen door de 3-0 binnen te schieten. Of het nu MZC was die wat verslapte of Terheijden die een wanhoops offensief opende MZC kwam in ieder geval voor het eerst deze wedstrijd aardig onder druk te staan. Een aantal goede reddingen van Audrey de Bruine moesten ervoor zorgen dat het verschil 3 goals bleef. Uiteindelijk wist Terheijden toch te scoren uit een corner ook al hadden ze daar wel de knie van MZC spits Carolijn Visser voor nodig, via haar verdween de bal achter Audrey de Bruine. Maar MZC stelde direct orde op zaken en bijna gelijk vanaf de aftrap was het Carolijn Visser die knap de keepster van Terheijden omspeelde en het verschil weer terug bracht naar 3 goals. 4-1. Keepster van de eerste helft Alysha van Nieuwenhuize kreeg hierna de kans in de spits en bijna lukte het haar om de 5-1 te maken maar ze kwam net wat lengte tekort tegen de verdedigsters van Terheijden die allemaal minstens 3 jaar ouder waren. De eindstand bleef 4-1!

Een fantastisch resultaat waar niemand van te voren op gerekend had. De volgende ronde is de kwartfinale, waarin MZC ook zeker weer niet kansloos zal zijn. Deze ploeg hoort zonder overdrijven zeker bij de beste binnen dit district dus alles is mogelijk. Complimenten voor het hele team voor hun geweldige inzet, dank aan de meiden van MB1 en MD1 die ons wederom geholpen hebben. De MD meiden hebben allemaal laten zien dat zij het niveau in de MC1 makkelijk aan kunnen en dat beloofd veel voor volgend seizoen. Het is lastig om een speelster van de dag aan te wijzen als iedereen zo goed gespeeld heeft maar in dit geval gaat de keuze toch echt naar de 2 keepsters uit die allebei geen vaste keeper zijn maar lieten zien dat zij in het belang van het team bereid zijn alles te geven. Klasse Audrey en Alysha!!

mc1

Selectie MC1:

Nienke in ’t Anker, Isabel de Broekert, Kris Papeveld, Indy Kristalijn, Audrey de Bruine, Julia Bos, Gerlieze Schot, May-Britt Berrevoets, Leila Kordic, Carolijn Visser, Elke Lievense, Anouk Koster, Yaiza Berrevoets, Elaine Fertoute en Alysha van Nieuwenhuize