MC2 verplettert Rillandia MC1 in duel met 11 goals!

Afgelopen zaterdag mochten de meiden van MC2 weer eens aan de bak, er ontbraken heel veel speelsters ivm vakanties en blessures maar gelukkig was MC1 vrij en kon daar aanvulling gehaald worden. Zo werden May-Britt Berrevoets, Julia Bos, Audrey de Bruine, Isabel de Broekert, Indy Kristalijn en Yara Tolhoek erbij gehaald. 

MZC begon direct scherp aan de wedstrijd en al snel volgde de eerste kans die gelijk raak was voor May-Britt Berrevoets 1-0. Niet veel later was het wederom May-Britt Berrevoets die er 2-0 van maakte. MZC had de wedstrijd volledig onder controle met een sterk middenveld met Audrey de Bruine, Ninah van der Vliet en midmid en aanvoerster Anna de Keijzer werd er veel druk gezet en dat resulteerde erin dat Rillandia niet van de eigen helft afkwam waardoor voorstopper Isabel de Broekert steeds kon inschuiven op het middenveld. Via een hele mooie goal van Julia Bos werd het 3-0, zij zag de keepster ver voor haar goal staan en schoot de bal over haar heen de verre hoek in. De volgende goal kwam weer op naam van May-Britt Berrevoets die niet af te stoppen bleek voor Rillandia en dan ook eenvoudig wist te scoren. 4-0. Na dit doelpunt verslapte MZC even en wist Rillandia keepster Destiny Salcedo kansloos te laten waardoor de ruststand op 4-1 kwam.

Direct vanaf de aftrap werd misschien wel de mooiste goal van deze ochtend gemaakt door May-Britt Berrevoets die de bal vanaf 25 meter over de keepster schoot, helaas werd deze goal wel terecht afgekeurd ivm buitenspel. Achterin stond het erg goed bij MZC waar Indy Kristalijn en Isabel de Broekert het centrum voor hen rekening namen waren het vooral de backs en zusjes Kyra en Indra Droppers die beiden een zeer goede wedstrijd speelde. De volgende goal kwam op naam van MC1 keepster Yara Tolhoek die voor deze keer een wedstrijdje mocht voetballen. Zij kapte behendig de keepster van Rillandia uit en schoot simpel binnen 5-1. MZC ging wisselen en schoof Isabel de Broekert door naar de midmid zodat Gaby Wagenaar de voorstopper over kon nemen. Ninah verhuisde naar back en door deze wisselingen ontstond er even wat onrust achterin maar goed dat ligt niet aan de meiden maar aan de trainer die ineens alles door elkaar gooit. Hieruit viel wel de 5-2. Maar niet veel later vergrote Julia Bos met haar 2e van de dag de voorsprong weer naar 6-2. En nog iets later maakte May-Britt Berrevoets met haar 4e! van de dag er 7-2 van. Hierna werd er weer druk gewisseld en was het tijd voor 2 debutanten: Fleur Schults en Sam Jonker kwamen binnen de lijnen voor hun eerste wedstrijd bij MZC. Verder werd laatste vrouw Indy Kristalijn gewisseld voor Indra Droppers en kwam Chantal Wagenaar voor May-Britt Berrevoets. Wederom veel wissels en weer een tegen goal, dus weer de schuld van de trainer 😉 Het slotakkoord was voor Yara Tolhoek die de wedstrijd besliste met de 8-3 en haar 2e van deze dag.

Ondanks dat er veel MC1 speelsters meededen vind ik dat de complimenten toch echt naar de vaste kern van MC2 gaan. Al deze meiden die soms nog niet eens zolang voetballen speelde onder leiding van aanvoerster Anna de Keijzer een prima wedstrijd!! Ga zo door meiden!
capiimc
Selectie MZC MC2:

Destiny Salcedo, Ninah van der Vliet, Kyra Droppers, Indra Droppers, Indy Kristalijn, Gaby Wagenaar, Chantal Wagenaar, Isabel de Broekert, Audrey de Bruine, Anna de Keijzer, May-Britt Berrvoets, Fleur Schults, Sam Jonker, Yara Tolhoek en Julia Bos