D3 ontwaakt uit de winterslaap met een bijzondere terugspeelbal

Nieuw jaar, nieuwe competitie, nieuwe tegenstanders, allemaal op het eiland Walcheren.

Vandaag spelen we uit tegen Walcheren D4, op kunstgras. We hebben een aantal zieken, maar gelukkig kunnen we een aantal spelers van D2 lenen (Lex, Dylan en Elham). We starten met Dylan op de goal; achter vlnr Elham, Joep, Robin en Koen; midden vlnr Freek, Lex en Efraïm; voor vlnr Shevan, Tim Suur en Youri. Wissels  Ian, Jamie Slokkers en Jamy Rossen.

In het begin van de wedstrijd zijn de mannen nog niet wakker. Blijkbaar is trainen op het veld en wedstrijdjes in de zaal iets heel anders dan voetballen op een groot veld. Gelukkig heeft Walcheren hetzelfde probleem, wat leidt tot onrustig heen- en weervoetbal. Na tien minuten komt de eerste goed opgezette aanval van MZC en een corner. Kort daarna ontstaat een heel komische situatie. Na een scheidsrechtersbal schiet een speler van Walcheren de bal in één keer over Dylan in de goal. Een terugspeelbal door Walcheren die bedoeld was MZC de bal terug te geven wordt gepromoveerd tot reglementaire goal. Na wat heen en weer gepraat tussen de spelers van beide teams besluit de scheidsrechter dat MZC ongestoord een tegendoelpunt mag maken; Jamy Rossen soleert naar de goal van Walcheren en mag hem binnen schieten. Stand weer gelijk, 1-1.

Walcheren heeft de wind mee, waardoor MZC moeilijk van de eigen helft komt. Door die druk ontstaat de tweede goal. Rene vlagt tot twee keer toe voor buitenspel; via de paal gaat de bal er in. Desondanks wordt de goal toegekend door de scheidsrechter, ook tot verbazing van Walcheren zelf.  2-1 voor Walcheren. Kort daarna wordt het bijna 2-2 door een schot van Lex, via de lat komt de bal  terug het veld in. In de extra tijd van de eerste helft (bijna tien minuten te lang doorgespeeld) wordt het 3-1, via een lange bal van achteruit door veruit de langste speler van het veld en misschien wel heel Vlissingen.

In de tweede helft heeft MZC de wind mee en zijn de rollen omgedraaid. Nu komt Walcheren nauwelijks van zijn eigen helft af.  Eerst wordt een buitenspeldoelpunt van Jamy Rossen nog afgekeurd, maar kort daarna maakt Youri alsnog 3-2. Daarna schiet Jamy Rossen vanuit een corner op de linkerpaal. 10 minuten later wordt het toch 3-3 via een mooie voorzet vanaf rechts en een kopbal van Shevan in de linkerhoek. Kort voor tijd maakt Jamy Rossen er 3-4 van en speelt MZC een gewonnen wedstrijd. Er komen nog een aantal kansen maar er valt geen goal meer.

Een goed begin van de competitie en zelfs boven aan in de poule, want de overige tegenstanders hadden de eerste wedstrijd gelijk gespeeld.