verslag MZC’11 VRO21 – Kapelle VR1

Afgelopen zaterdag speelde MZC VRO21 hun tweede oefenwedstrijd. Vorige keer werd er ruim verloren van de koploper in de 4e klasse en daarom werd er nu gespeeld tegen de koploper van de 5e klasse. Beiden ploegen miste wel een aantal speelsters maar er werden toch 2 aardige ploegen neergezet.

MZC begon met voorin Romy Messemaker, Jetske Meintema en Zola Zwart. Het middenveld bestond uit Paula Meganck, Mirte Berrevoets en aanvoerster Nicole Heikamp. De achterhoede met keepster Ilse Kloet en verder Nynke de Vries, Franka Verwest, Daniek Lafeber en Luna Xausa. MZC startte sterk aan de wedstrijd, Kapelle werd terug gedrongen op eigen helft en de eerste kansen via buitenspeelsters Romy Messemaker en Zola Zwart volgde. Het duurde dan ook niet lang voordat de openingstreffer viel Romy Messemaker ontsnapte over de linker kant aan haar tegenstander en kon zo doorlopen naar het doel van Kapelle, met een schot wat net te hoog was voor de keepster maakte zij de mooie 1-0 voor MZC. Niet veel later was het linkshalf Mirte Berrevoets die de 2-0 op het bord zetten, een volgens ons als voorzet bedoelde bal maar volgens Mirte zelf als schot bedoelde bal verdween in de lange hoek achter de keepster van Kapelle. MZC ging door met aanvallen, over de rechterkant waar Zola Zwart en Paula Meganck de tegenstander voorbij liepen alsof ze er niet stonden volgde de ene na de andere kans. Uiteindelijk was het aanvoerster Nicole Heikamp die de 3-0 tegen de touwen schoot. Vlak voor rust maakte Romy Messemaker met haar tweede die middag de 4-0 dit was tevens de ruststand.

Na rust kwamen Merel Kraaijenbrink voor Romy Messemaker, Nicole Dekker voor Daniek Lafeber en Ilse Hof voor Mirte Berrevoets in het veld. MZC ging ook direct weer door met aanvallen en al snel zette spits Jetske Meintema de 5-0 op het bord. Niet veel later maakte Merel Kraaijenbrink (zie foto) er met een mooie aanval over links 6-0 van. Hierna wist Kapelle eindelijk iets terug te doen, een vrije trap op de linkerkant van de 16 bij de achterlijn werd knap over keepster Ilse Kloet in de lange hoek gedraaid. 6-1. Het slot akkoord was weer voor MZC en Jetske Meintema maakte ook haar tweede van de middag 7-1. Dit was tevens ook de eindstand.Deze keer lastig om een speelster van de wedstrijd aan te wijzen want als je het mij vraagt hebben ze allemaal een prima wedstrijd gespeeld maar omdat er nou eenmaal 1 die titel kan krijgen kies ik op persoonlijke titel (sorry Adri en Yuri 😉 ) voor Paula Meganck
(op de foto rechts naast aanvoerster Merel).

Een prima wedstrijd van MZC die volgens trainers en leiders van MZC best nog wel even had mogen duren! De volgende wedstrijd staat gepland voor woensdag avond 24 Februari waarin MZC het op zal nemen in en tegen Veere O23.