verslag MZC’11 MC1 – Serooskerke MC1

Afgelopen zaterdag mochten de meiden van MC1 na een korte winterstop weer de wei in. Belangrijkste vraag was de scherpte er van voor de winterstop nog steeds. Bij MC1 ontbrak keepster Yara Tolhoek ivm een blessure, zij werd vervangen door MC2 speelster Myrthe Soeters. Verder ontbraken Kayleigh Bul, Audrey de Bruine, Isabel de Broekert en Indya van Oeveren. Dus werden Elaine Fertoute en Yaiza Berrevoets, beiden MD1, aan de selectie toegevoegd.

In september bleek Serooskerke al een sterke tegenstander en wist MZC pas in de laatste 10 minuten te scoren en uiteindelijk geflatteerd met 0-3 te winnen. Serooskerke 2e in de 2e klasse zou ook deze keer niets onder doen voor de kampioen uit de 1e klasse en bleek dus wederom een prima tegenstander. Serooskerke begon dan ook zeer scherp aan de wedstrijd en binnen 10 minuten keek MZC tegen een 0-2 achterstand aan. Dit kwam ook omdat de MZC achterhoede even aan elkaar moest wennen met Myrthe Soeters in de goal en Yaiza Berrevoets als laatste vrouw debuterend in MC1. Verder speelde Indy Kristalijn, Nienke in ’t Anker en Kris Papeveld in de verdediging. Maar na 10 minuten kreeg MZC meer grip op de wedstrijd en wisten de meiden achterin elkaar ook prima te vinden. MZC begon lekker aan te vallen en zeker buiten speelsters Kim Bouterse en aanvoerster May-Britt Berrevoets kwamen steeds gevaarlijker door. Het duurde dan ook niet lang voordat Kim Bouterse de 1-2 wist binnen te schieten. Niet veel later was het Gerlieze Schot (2e helft aanvoerster) die op haar verjaardag de 2-2 tegen de touwen schoot. De stand was weer gelijk en het veldspel ook. Beiden ploegen speelde niet de beste wedstrijd van het seizoen op het zeer zware veld. Vlak voor rust wist Luna Xausa MZC op een 3-2 voorsprong te zetten nadat zij net binnen de lijnen stond. Omdat Luna ’s middags bij de vrouwen O21 mocht uitkomen was er afgesproken dat zij alleen een helft zou keepen bij MC1. Met 5 minuten in de spits om even warm te draaien maakte zij dus wel nog even een doelpunt. De 3-2 was tevens de ruststand.

MZC speelde de tweede helft een betere wedstrijd dan de eerste helft. Het leverde alleen nauwelijks kansen op. Gelukkig gaf MZC ook geen kansen meer weg met Luna Xausa in het doel en een achterhoede met Femke Groeneveld (die wederom een zeer goede indruk maakte), Yaiza Berrevoets, Myrthe Soeters en Indy Kristalijn. Vlak voor tijd wist Julia Bos de wedstrijd te beslissen met de mooiste goal van de dag hoog in  het dak van het doel. Eindstand 4-2 waar eerlijk is eerlijk 3-3 misschien ook had gekunt. Een nuttige oefenwedstrijd voor beiden partijen. Speelster van de wedstrijd vandaag was voor ons toch Yaiza Berrevoets (zie foto) die ondanks 5 lastige eerste minuten een uitstekende md1indruk maakte op voor haar toch een niveautje hoger.
Volgende week wacht het MB1 toernooi waar MC1 aan mee mag doen, benieuwd wat dat ons zal brengen.